spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Çarşamba, 23 Ekim 2024

Etihad’ın yeni güzargahı: Erbil

Seçtiklerimiz

Birleşik Arab Emirlikleri’nin (UAE) ulusal havayolu olan Etihad Airways, Abu Dhabi’deki merkezinden Erbil’e duraksız uçuşlar başlatarak, Kuzey Irak’a servis sunan ilk UAE havayolu oldu.

       

         Etihad, iki takımlık Airbus A320 uçaklarıyla her hafta 2 dönüş uçuşu sunuyor. Etihad’ın Erbil’e olan servisleri başlatması, havayolunun bu yıl Baghdad’a Nisan ayında başlattığı, haftada 3 uçuştan günlük uçuş haline getirilen, başarılı uçuşu takip ediyor.

       

         Etihad Airways’ın CEO’su James Hogan, “Etihad hem Baghdad’a hem Erbil’e uçuş sağlayan ilk UAE havayolu olmaktan mutluluk duyuyor. Irak’a olan servislerimiz konusunda müşterilerimizden aldığımız tepkiler oldukça olumlu ve bu yeni güzergahta yüksek bir yolculuk miktarı beklemekteyiz,” dedi.
         

       

 “Irak, Etihad için önemli bir Pazar ve 2010’da da havayolu için önemli bir odak noktası olacak. Yeni güzergahın, Irak’tan Körfez bölgesine kısa kaçamak yapmak isteyen tatil yolcularının yanı sıra, UAE ve Erbil arasında, iş için ya da arkadaşları ve akrabaları için seyahat eden müşterilerimizi de çekeceğine inanıyoruz.”
         

       

 Etihad, geçenlerde Erbil’e, Etihad Airways için iyi sonuç vermesi beklenen kargo işletmesine başladı.
       
 Etihad’ın EY557 uçuşu, Abu Dhabi’den Erbil’e, Salı ve Pazar günleri 8:35 AM’ de hareket edecek ve Erbil’in uluslar arası havaalanına aynı gün 10:25 AM’ de varacak. Dönüş uçuşu EY558, aynı günlerde 11:30 PM’ de Erbil’den ayrılacak ve Abu Dhabi’ye 03:10 PM’ de varacak (Bahsedilen tüm saatler yerel saattir).

       

Haber Merkezi @ Air News Times

       


       

Yasal Uyarı : Sitemizde yayınlanan özel haberler için, izin alınmadan  alıntı habere/yazıya aktif link verilerek veya kaynak gösterilerek kullanabilirsiniz.

       

 

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika