spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Salı, 22 Ekim 2024

Dpü’de Havacılık Etkinliği

Seçtiklerimiz

Dpü’de Havacılık Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Havacılık Kulübü tarafından THK’nun kuruluşunun 87. Yıldönümü nedeniyle Güzel Sanatlar Mavi Salon da, “İstikbal Göklerde, Gözümüz Yükseklerde” konulu bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte havacılık faaliyetleri ile ilgili sinevizyon gösterisi sunuldu, bilgiler verildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Arslan, “Keşke bende uçabilsem” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: ”Havacılığa ilgi, sevgi ve uğraş olacağına inanıyorum. Bu konuda bazı gençlerin kendi özverileri ile bu alanda pek çok girişimlerde bulunması gerekiyor. Özverinin ötesinde devletçe, milletçe havacılığı desteklememiz gerekiyor.”

DPÜ Havacılık Kulübünü destekleyen, yamaç paraşütçülüğü başlangıç kurslarını Kütahya’da gerçekleştiren THK Antalya Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mustafa Ağırcan da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Havacılık faaliyetinin istatistiklerden futboldan daha az riskli olduğu görülmektedir. Tüm sporlarda olduğu gibi öğrenciler ve sporcular ne zaman kural dışına çıkarsa kaza kaçınılmaz olmaktadır. Havacılık kuralları kanla yazılmış olup şablonu olmayan bir spordur. Bu sporu kimler yapabilir sorusu daima insanın aklını kurcalamaktadır. Yamaç paraşütünün 16 yaşından gün almış her sağlıklı yapabilir.”

Antalya Sportif Havacılık Kulübü Eğitmeni THK yamaç paraşütü öğretmeni pilot Aziz Alkan da, “Ayaklarınızı hayatınızda bir kez olsun yerden kesin ve uçun” dedi.

Etkinliğin ardından başarılı olan kursiyere sertifikaları verildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika