spot_img
spot_imgspot_img
25 C
İstanbul
Çarşamba, 18 Eylül 2024

Boeing, İngiltere’de RAF için 2,56 Milyar Dolarlık üç E-7A uçağı üretiyor:

Seçtiklerimiz

Boeing, ABD Hava Kuvvetleri’nden 2,56 Milyar Dolarlık E-7A Wedgetail Sözleşmesi Aldı

Boeing, ABD Hava Kuvvetleri’nden (USAF) E-7A Wedgetail Hava Erken Uyarı ve Kontrol (AEW&C) uçaklarının hızlı prototiplerinin geliştirilmesi ve teslimi için 2,56 milyar dolarlık bir sözleşme kazandı. Bu sözleşme, USAF’ın E-7A filosunun yaşam döngüsü geliştirme, eğitim ve destek hizmetlerini de kapsıyor.

E-7A Wedgetail, Boeing tarafından geliştirilen ve Boeing 737-700 gövdesi üzerine inşa edilen gelişmiş bir AEW&C uçağıdır. Üzerinde sabit bir radar sistemi bulunan Wedgetail, Boeing E-3 Sentry modelinin yerine geçiyor. Bu uçak, modern savaş alanında hava üstünlüğü sağlamak için kritik bir düğüm noktası olarak kabul ediliyor. USAF, İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) ve Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAAF) arasında, E-7A uçaklarının yeteneklerini artırmak, birlikte çalışabilirliği geliştirmek ve operasyonel etkinliği artırmak amacıyla bir iş birliği anlaşması imzalandı.

Boeing, İngiltere’de RAF için üç E-7A uçağı üretiyor ve NATO da mevcut Boeing E-3A AWACS filosunun yerini alacak yeni E-7A Wedgetail uçaklarını tercih etti. NATO’nun sipariş ettiği altı yeni E-7A uçağının ilkinin 2031 yılına kadar operasyonel hale gelmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika