spot_img
spot_imgspot_img
19 C
İstanbul
Çarşamba, 16 Ekim 2024

Pegasus Havayolları Yıl Sonunda 118 Uçaklık Filoya Ulaşmayı Hedefliyor

Seçtiklerimiz

Pegasus Havayolları Yıl Sonunda 118 Uçaklık Filoya Ulaşmayı Hedefliyor

Pegasus Havayolları, operasyonlarındaki modernizasyon ve maliyet etkinliğiyle bilinen bir havayolu olarak, 2024 yılı sonunda uçak filosunu 118’e çıkarmayı hedefliyor. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, şu anda ortalama yaşı sadece 4.5 olan 110 uçaklık genç bir filoya sahip olduklarını ve 140-150 uçaklık uzun vadeli büyüme planlarına kararlı adımlarla ilerlediklerini belirtti. Bu büyüme, Pegasus’u bölgedeki en büyük düşük maliyetli havayolu şirketlerinden biri yapma yolunda önemli bir adım.

Nane, Ukrayna, Rusya ve Orta Doğu gibi kilit pazarlardaki jeopolitik gerilimlerin sektöre olan olumsuz etkilerinden bahsetti. Özellikle Ukrayna ve Rusya’dan gelen yolcu sayısındaki büyük düşüş, Türk havacılığını derinden etkiliyor. 2023 yılında 32 milyon yolcu taşıyan Pegasus, önceki yıla göre %19’luk bir artış yakalarken, Avrupa ve MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgelerinde büyüme hedeflerini sürdürüyor.

Pegasus’un başarısının temel taşlarından biri olan maliyet kontrolü, küresel ölçekte halka açık havayolları arasında en düşük işletme giderlerine sahip olmasını sağladı. Nane, Airbus A320neo ve A321neo uçakları sayesinde bu maliyet avantajını sürdürebildiklerini belirtti. Şirketin gelirlerinin üçte birini yan satışlar (bagaj, koltuk seçimi ve yemek servisi gibi) oluştururken, Pegasus fiyat rekabetinde liderliğini korumaya devam ediyor.

İleriye dönük olarak, enflasyon ve yakıt maliyetlerinin havacılık sektörünü zorladığını belirten Nane, Pegasus’un Airbus’tan yeni uçak siparişleriyle filosunu büyütmeye devam ettiğini ve 2029 yılına kadar daha fazla Airbus A320neo ve A321neo teslimatı almayı planladığını ifade etti. Havayolu, dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik girişimleriyle küresel havacılık pazarındaki rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika