spot_img
spot_imgspot_img
19 C
İstanbul
Çarşamba, 16 Ekim 2024

ACI Asia-Pacific ve Orta Doğu, Havalimanı Güvenliğinde Yeni Standartlar Belirliyor

Seçtiklerimiz

ACI Asia-Pacific ve Orta Doğu, Havaalanlarında Güvenliği Artırma Konusunda Kararlılığını Pekiştiriyor

ACI Asia-Pacific & Middle East Bölgesel Operasyonel Güvenlik Komitesi, Dubai’de düzenlenen toplantıda bölgedeki havacılık güvenliğini daha da ileriye taşımak adına önemli adımlar attı. 1-3 Ekim 2024 tarihleri arasında Dubai Uluslararası Havalimanı (DXB) ve Dubai World Central’da (DWC) gerçekleştirilen toplantıda, alfasayısal çağrı işaretlerinin, pilotlar, hava trafik kontrolü (ATC) ve havalimanları arasındaki iletişim hatalarını azaltmada etkili bir yöntem olduğu vurgulandı. Komite, bu uygulamanın tüm havalimanlarında sorunsuz bir şekilde hayata geçirilmesi için tüm paydaşlarla iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Toplantıda ayrıca ACI Asia-Pacific & Middle East, havaalanlarındaki güvenlik kültürünü geliştirmek amacıyla bir anket başlatacağını duyurdu. Bu anket, havaalanlarından elde edilecek geri bildirimlerle iyileştirme fırsatlarını belirlemek için bir temel oluşturacak.

Majed Al Joker, Dubai Havalimanları Operasyon Direktörü olarak açılış konuşmasında, pist güvenliği, yangınla mücadele teknolojilerindeki yenilikler ve havaalanı altyapısının iklim değişikliğine karşı dayanıklılığını artırma gibi konuların ele alındığını belirtti. Toplantı, bölgedeki havaalanları için operasyonel verimliliği optimize etmeye yönelik yenilikçi çözümler sunma fırsatı sundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika