spot_img
spot_imgspot_img
19 C
İstanbul
Pazartesi, 14 Ekim 2024

2024 Yazında Tatil Tercihleri: 380 Bin TL’lik Uçak Bileti Şaşırttı

Seçtiklerimiz

2024 Yaz Sezonunun ‘En’leri: Tatil Tercihleri ve Rekor Bilet Fiyatları

2024 yaz sezonu boyunca tatilcilerin seyahat tercihleri ve dikkat çeken uçak bileti fiyatları ortaya çıktı. Sezon boyunca Ege ve Akdeniz kıyılarındaki oteller en çok tercih edilen destinasyonlar arasında yer aldı. Alanya, Bodrum, Fethiye, Kemer, Çeşme ve Marmaris gibi popüler tatil noktaları, yurt içi tatillerde en çok ziyaret edilen bölgeler oldu. Yurt dışında ise Dubai, Bakü, Batum, Girne, Saraybosna, Moskova ve Belgrad öne çıktı.

Uçak Bileti Tercihleri ve Fiyatlar
Yurt içi uçuşlarda en çok tercih edilen rotalar İstanbul-Antalya ve İstanbul-Trabzon oldu. Yurt dışı seyahatlerde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Almanya, Azerbaycan, Özbekistan ve Suudi Arabistan gibi destinasyonlar en çok bilet satın alınan yerler arasında yer aldı. 2024 yaz sezonunda en pahalı uçak bileti 380.777 TL ile İstanbul-Beijing hattında satıldı, en ucuz bilet ise 577,99 TL ile Konya-İstanbul arasında kaydedildi.

Popüler Otobüs Rotaları ve Fiyatlar
Yaz döneminde otobüs yolculuğunu tercih edenler için Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa ve Adana gibi şehirler en popüler rotalar oldu. En ucuz otobüs bileti 15 TL ile Adana-Mersin arasında, en pahalı otobüs bileti ise 3.000 TL ile Yunanistan-İstanbul hattında satıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika