spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Pazartesi, 14 Ekim 2024

2024 BADA Konferansı: Uçak Performans Modellemesinde Yeni Ufuklar

Seçtiklerimiz

EUROCONTROL İnovasyon Merkezi’nde BADA Modeli Üzerine Geniş Kapsamlı Toplantı

EUROCONTROL İnovasyon Merkezi tarafından düzenlenen 2024 BADA Kullanıcı Grubu ve Konferansı, küresel havacılık uzmanlarını bir araya getirdi. Etkinlik, uçak performans modellemesi ve hava trafik yönetimi (ATM) uygulamaları üzerine odaklanarak, BADA’nın (Uçak Veritabanı Modeli) daha verimli kullanımına yönelik teorik model anlayışını derinleştirmeyi amaçladı.

Konferansta, BADA kullanıcıları arasında bilgi paylaşımı, modelin gelişimi ve dağıtımıyla ilgili yasal çerçeve, dronlar için yeni bir BADA model ailesinin geliştirilmesi gibi önemli konular ele alındı. Ayrıca, BADA model teorisi, ATM araştırma ve geliştirme uygulamaları, hava trafik kontrol operasyonları ve çevresel değerlendirmeler üzerine fikir alışverişi yapıldı.

BADA, EUROCONTROL tarafından geliştirilen ve dünya genelinde standart hale gelen kapsamlı bir uçak performans modeli olup, günümüzde operasyonel olan neredeyse tüm uçaklar için modeller içeriyor. Bu model, uçak trajektoryalarını tahmin etmek ve simülasyonlarını yapmak için ATM araştırma ve operasyonel hava trafik kontrol sistemlerinde geniş çapta kullanılıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika