spot_img
spot_imgspot_img
19 C
İstanbul
Çarşamba, 16 Ekim 2024

Leonardo, İnsansız Sistemler İçin Yeni Elektronik Harp Çözümünü Tanıttı

Seçtiklerimiz

BriteStorm: Gelişmiş Hava Savunmalarına Karşı Yeni Nesil Elektronik Harp Teknolojisi

Leonardo, dünya genelinde artan hava savunma tehditlerine yanıt olarak yeni elektronik harp çözümü BriteStorm’u tanıttı. Bu teknoloji, hem insanlı hem de insansız sistemlerde kullanılmak üzere geliştirildi ve özellikle entegre hava savunma sistemlerine (IADS) karşı etkili bir çözüm sunuyor. BriteStorm, düşman radar ve iletişim sistemlerini bozarak hava üstünlüğü sağlamaya yardımcı olurken, insansız hava araçlarına yerleştirilebilecek kompakt bir yapıya sahip. Bu özellikleriyle, stratejik varlıkların korunmasını sağlayarak daha güvenli operasyonlar yürütülmesine olanak tanıyor.

BriteStorm’un sunduğu stand-in jamming kabiliyeti, geleneksel uzaktan sinyal bozuculara göre daha yakın mesafeden operasyon yapmasına olanak tanır. Bu da daha düşük maliyetli insansız platformların kullanımını mümkün kılarak, büyük ve değerli uçakların (EA-18G Growler, Eurofighter Typhoon ECR gibi) riskini azaltır.

BriteStorm’un Digital Radio Frequency Memory (DRFM) teknolojisi, düşman radarlarını yanıltmak için ‘hayalet’ uçak sinyalleri üretmek veya elektronik gürültü yaymak gibi karşı önlemler uygulayarak IADS içinde karışıklık yaratır ve etkili tespit yapılmasını zorlaştırır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika