spot_img
spot_imgspot_img
-1 C
İstanbul
Cuma, 21 Şubat 2025

Freebird Airlines Europe, Üsküp’e 35.000 Turist Taşıyacak

Seçtiklerimiz

Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa’dan Üsküp’e Yeni Charter Seferleri Başladı

Freebird Airlines Europe, 16 Şubat 2025 tarihinde Almanya’nın Düsseldorf ve Frankfurt şehirlerinden Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’e ilk charter uçuşlarını başarıyla gerçekleştirdi. Bu açılış seferiyle birlikte, şirketin 2025 yılı boyunca Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa’dan Üsküp’e düzenleyeceği charter seferleri resmen başlamış oldu. Üsküp Havalimanı’na inen ilk uçakta 180 Alman turist bulunuyordu ve yolcular, Başbakan Yardımcısı Aleksandar Nikoloski, Kültür ve Turizm Bakanı Zoran Lyutkov, TAV Makedonya Genel Müdürü Nejat Kurt ve Genel Müdür Yardımcısı Pero Lupevski tarafından özel bir törenle karşılandı.

Freebird Airlines Europe, Şubat-Haziran ve Ekim-Aralık ayları arasında Hamburg, Hannover, Münih, Stuttgart, Berlin, Leipzig, Düsseldorf ve Frankfurt (Almanya); Manchester ve Londra-Gatwick (Birleşik Krallık); Paris, Lyon ve Marsilya’dan (Fransa) Üsküp Havalimanı’na düzenleyeceği seferlerle toplamda 35.000 Avrupalı turisti Kuzey Makedonya’ya taşımayı hedefliyor. Bu operasyonlar, Alman tur operatörü RSD Reisen iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

Başbakan Yardımcısı Nikoloski, bu girişimin hükümet, tur operatörleri ve TAV Makedonya’nın ortak çabalarıyla hayata geçirildiğini belirterek, “En önemlisi, hükümet, tur operatörleri ve TAV Makedonya’nın ortak çabalarıyla, ana yaz ve kış sezonları dışında da turist çekmeyi başarıyoruz. Sadece bu yıl, Şubat-Mayıs ve Ekim-Aralık dönemlerinde 35.000 turist Makedonya’ya gelecek.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Lyutkov ise gelecekte daha fazla turisti ağırlamayı ve konaklama kapasitesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti. RSD Reisen CEO’su Horst Zhivkovic, müşterilerinin Kuzey Makedonya’yı ziyaret etmek için sabırsızlandıklarını belirterek, sezon sonuna kadar 35.000 misafir getirmeyi planladıklarını söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika