spot_img
spot_imgspot_img
9.7 C
İstanbul
Perşembe, 24 Nisan 2025

Gökyüzündeyken Kuş Bakışı Keyfi yaşanacak

Seçtiklerimiz

Atlantik  Grup Marketing  yaşadığımız teknolojik çağda, uçuşun eğlenceli ve spor aktivesine yepyeni donanım  katacak ve dinamizm yaşatacak; yeni ULM PLANÖR HAVA aracı uçaklarla 2010 yılına Her Yaşta ve Her Yerde Uçmak vizyonu ile havacılık sektörüne idealli olarak girmeye hazırlanıyor…

Atlantik  Grup  Genel Müdürü  Erkan Çalık’ın airnewstimes.com’a vermiş olduğu bilgilere göre: Artık her  yaşta ve her kesimde  hobi amaçlı  olarak uçabilme imkanına sahip olunacağını, bunun için kısa süreli pratik eğitimle; hem ticari maksatlı, hem de sportif uçuşların gerçekleşeceğinin müjdesini verdi.

Planörcülük havadan ağır, hava akımlarından faydalanarak uçabilen motorsuz bir hava aracıdır. Planörcülük, havacılığın temeli kabul edilir. Planörcülükle uçmayı öğrenmek, öğretmek için kullanılan en ekonomik ve güvenli hava aracıdır diye vurgulayan  Çalık, ayrıca isteyen herkesin pratik olarak alacağı eğitimlerle kısa sürede uçmayı öğrene bilinildiğini ve  bu öğrenimin karşılığında verilen sertifika ile uçmanın vazgeçilmez bir tutku olacağının öngörüsünde bulunuyor. Almanya yapımı ULM tarzı Planör uçakların tek ya da iki kişilik olmak üzere, çok amaçlı kullanım ve manevra sahasında gidilen bu uçakların, son derece cazip fiyatlarla herkesin kolaylıkla sahip olabileceği hava aracı olduğunun hatırlatmasında bulundu.

Bir Planör nasıl uçar ve ne kadar havada kalır? sorumuza karşılık Erkan Çalık:

Havalanan planör süzülme kabiliyetiyle atmosfer boşluğunda uçuşunu sürdürür. Hava içerisinde ufkun altına doğru süzülen planörün kanatlarına çarpan hava akımları kaldırıcı güç meydana getirerek kütlenin havada kalması sağlanır.  Planör atmosferdeki dikey ve yatay hava akımları ile havanın kaldırma kuvvetinden en verimli şekilde yararlanan gövde yapıları sayesinde havada kalarak uzun sürede ve güvenli bir şekilde uçmanın keyfini yaşarsınız. Günümüzde çeşitli türlerde planörler vardır. Bizim getirdiğimiz ULM hava araçları kendi hava akımını motor pervane bölümünde ki çalışır düzenekle uçma özelliğini taşımaktadır. İster tek, ister çift kişilik Planörler : Çeşitli biçim ve büyüklükte olabilir. Spor ve yarış maksatları için yetişmiş planör pilotları tarafından kullanılır. Modern fiberglas yarış planörlerinin kanat açıklıkları, standart sınıf için 15 m, açık sınıf için 23 m'ye kadar olabilmektedir. İki Kişilik Planörler,  Eğitim uçuşlarında, uçuş kumandalarının öğretilmesinde ve iniş, kalkış eğitimlerinde kullanılırlar. Personel ve Malzeme Taşıma Planörleri : İkinci Dünya Harbinde olduğu gibi, personel ve malzeme taşımak için kullanılırlar bilgisini verdi.

Geniş Bilgi İçin:

İrtibat : 0216 486 40 80

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika