spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

ATÜ, ‘Yeşil Ofis’ sertifikalı duty free şirketi oldu

Seçtiklerimiz

TAV Havalimanları ve Unifree ortaklığında kurulan ve Türkiye’nin en büyük gümrüksüz satış mağaza işletmecisi olan ATÜ Duty Free, dünya çapında doğayı korumaya yönelik çalışmalar yürüten ve çok sayıda ülkede temsilcilikleri bulunan Dünya doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye’nin Ekolojik Ayak İzi’ni azaltmaya yönelik girişimi ‘Yeşil Ofis Projesi’nde belirlenen kriterleri sağladı. Gerçekleştirdiği çalışma ve uygulamalarıyla ATÜ Duty Free merkez ofisinde ‘Yeşil Ofis’ sertifikası alan ilk gümrüksüz mağazacılık şirketi oldu.

ATÜ Duty Free Genel Müdürü Ersan Arcan, “ATÜ olarak, sürdürülebilirlik yaklaşımımız doğrultusunda bugüne kadar ortaya koyduğumuz tüm çalışmalarda çevresel etkileri en aza indirgemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. WWF Türkiye ile işbirliğimiz çerçevesinde, yılın başında dahil olduğumuz yeşil ofis projesi ile çalışmalarımıza yeni bir boyut kazandırdık. Genel merkezimizdeki tüm çalışanlarımızın konuya duyarlılıklarını artırmaya yönelik çok sayıda uygulamaya imza atıldı. Ofislerde en çok sözü edilebilecek kağıt tüketimi ve atık yönetimi konularında yaptığımız çalışmalarla başarılı sonuçlara ulaştık. Bu proje, yeryüzünde Ekolojik Ayak İzi’ni azaltmaya yönelik bir girişim olarak WWF Global tarafından başlatıldı.

Tüm dünyada da ülke temsilcilikleri kanalıyla yürütülüyor. Bu önemli girişimin örnek gösterilebilecek nitelikteki sertifikalı kurumlar arasında yer almak bizim için çok önemli. Aynı zamanda sürdürülebilir bir çevre için yürüttüğümüz çalışmalarla konuya ilişkin farkındalığın artmasına katkı sağlamaktan da gururluyuz. ‘Yeşil Ofis’ sertifikası ile ayrıca dünya çapında bu sertifikayı alan ilk duty free şirketi olduk. Sosyal sorumluluk paralelinde sürdürülebilirlik yaklaşımımızı tüm iş süreçlerimizde yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika