spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Dünyanın en büyük uçağı A380 İstanbul’da

Seçtiklerimiz

Bugün kapılarını açan ve katılımcı uçak sayısında dünyanın en büyük fuarlarını geçen AIREX ISTANBUL 2010’a ilgi yoğunlaşıyor. 

       

AIREX ISTANBUL 2010’a bu yıl, dünyanın en büyük yolcu uçağı olan ve sadece 2 fuarda sergilenen Airbus’ın A380 tipi yolcu uçağı da katıldı.

       

EN BÜYÜK YOLCU UÇAÐI

       

Fuarda, Türkiye’ye ikinci kez gelen olan 853 yolcu kapasiteli A380 bugün saat 13.00’de indi. İniş öncesinde de alçak geçişle Atatürk Havalimanı’nı selamladı. Toplam 5 saat fuarda kalacak A380, saat 18.00’de şirketin ana merkezi olan Fransa’nın Toulouse şehrine dönecek. 

       

Özel uçak ve helikopter pazarında en yeni modeller fuarda işadamlarıyla buluşuyor. Global XRS, Falcon 7X, Gulfstream G450 gibi uzun menzilli uçakların yanı sıra orta ve giriş sınıfında çok sayıda iş jeti, turboprop uçak ve helikopter Airex’te yerini aldı. 10.00-18.00 saatleri arasında gezilebilecek ve 3 Ekim’e kadar açık kalacak fuarda, geçmişte olduğu gibi satış anlaşmaları imzalanması bekleniyor.

       

Türkiye’nin havacılıkta büyümesinin Airex’e yansıdığını söyleyen organizatör Mint Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Feyzan Erel, “A380’in İstanbul’a gelmesi, sivil pazarda katılımın yüksekliği Türkiye’nin havacılıkta ilerlemesinin önemli bir göstergesi” dedi.İkinci kez Türkiye’ye gelecek A380, bugün saat 13.00’te inecek. İniş öncesinde alçak geçişle Atatürk Havalimanı’nı selamlayacak. Toplam 5 saat fuarda kalacak A380, 18.00’de şirketin ana merkezi olan Fransa’nın Toulouse şehrine dönecek. Bu yılki fuarda özellikle yolcu uçağı pazarında hareketli günler yaşanacak.

       

         

               

Hürriyet Video’larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

       

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika