spot_img
spot_imgspot_img
15.5 C
İstanbul
Cuma, 26 Nisan 2024

Heathrow Havaalanı’nda İstanbul uçağı durduruldu

Seçtiklerimiz

İngiltere’nin başkenti Londra’da, İstanbul’a havalanmak üzere olan bir uçak, ‘içinde Suriye’ye gitmeyi planlayan 15 yaşında bir kız çocuğu olduğu’ ihbarı üzerine pistte durduruldu.

Yetkililer, 6 Aralık’ta yaşanan olayla ilgili, Londra Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele ekiplerinin Heathrow Havaalanı’nda hareket halindeki uçağı havalanmasına kısa bir süre kala durdurduklarını aktardı.

Suriye’deki dahil savaşa katılmayı planladığı belirtilen 15 yaşındaki İngiliz kızın, ailesinin haberi olmadan nakit biriktirip İstanbul’a tayyare bileti aldığı bildirildi.

BBC muhabir June Kelly, polisin Londra’nın Tower Hamlets bölgesindeki mahalli halktan aldığı ihbar üzerine harekete geçtiğini söyledi.

Genç kızın ailesine teslim edildiği belirtildi.

Evening Standard gazetesine konuşan bir yetkili, "Uçak pistte hareket halindeydi ama uçağın geri dönmesini sağladık. Neden olacağı aksamalara karşın böyle mühim bir karar aldık. Yine de onun gitmesine mani olduk. Muhtemelen hayatını kurtardık" dedi.

Gazeteye göre, aynı vakit diliminde Suriye’ye gitmek isteyen 15 yaşındaki bir başka kız çocuğunun uçağı ise polisin müdahalesinden evvel havalandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika