spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Paris Havaalanında Kur’an Yasak.!

Seçtiklerimiz

Charles de Gaulle havaalanı yetkilileri havaalanının Müslüman personelini dolaplarında Kur’an bulundurmaları yüzünden sakallarını kesmekle cezalandırdı!
 
Geçen Ocak ve Kasım ayında Paris’teki terör saldırılarından sonra Fransa havaalanları kendi Müslüman personelini ciddi anlamda kontrol etmekte. 
 
Şimdi Paris Charles de Gaulle havaalanı bir adım öteye giderek Müslüman çalışanlarının kişisel dolaplarında Kur’an bulundurmalarını ve İslami görünümde (uzun sakal) olmalarını yasakladı.
 
Aynı halde bu havaalanı şu açıklamayı yapmıştır: camide namaz kılma hareketi selfi telakki edilmektedir. Müslümanların, kadın çalışanlarla tokalaşmayı reddetmelerine ve namaz kılmalarına izin verilmemektedir.
 
Charles de Gaulle havaalanı Müslüman personeli için bu tutumları 19 Mayıs Perşembe günü Mısır havayollarının 804 numaralı uçuşunun 66 yolcusuyla birlikte Paris’ten Kahire’ye gidişinde Akdenize düşmesinden sonra oldu.
 
Mısırlı yetkililerin açıklamasına göre, uçağın düşüşünün teknik arızadan olmadığı ve bu olaya havaalanı personelinin karışmış olmasının mümkün olduğu yönündedir. 
 
Bu olaydan sonra Fransa havaalanlarında personelinin tümü işe başlamadan önce aranmaktadır. Ama Charles de Gaulle havaalanı Müslüman çalışanlarını dini inançları yüzünden cezalandırmaktadır.
 
Havaalanı İşçiler Sendikası din karşıtı bu hareketin ardından tepki gösterdi. 22 Mayıs’ta Havaalanı İşçiler Sendikası sorumlularından birisi şu açıklamyı yaptı: Çalışanların dini inançları değil fazla mesai ve maaşların azaltılması tehlike oluşturmaktadır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika