spot_img
spot_imgspot_img
11.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

TAV’dan Jet Açıklama

Seçtiklerimiz

6 Ocak 2012 tarihli Yeni Şafak Gazetesi’nde çıkan “TAV’ın Bakanı” başlıklı haberde bahsi geçen “TAV’ın İDO’su” şeklinde yazılan ifadeler gerçeği hiçbir şekilde yansıtmayıp, TAV Havalimanları Holding A.Ş.’in TASS Denizcilik ve Ulaştırma Hizmetleri A.Ş.’ de herhangi bir ortaklığı bulunmamaktadır. 
 
Vurgulamak gerekir ki, İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İDO), Tepe İnşaat Sanayi A.Ş.,(%30) Akfen Holding A.Ş,(%30) Souter Investments LLP(%30) ve Sera Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş.(%10)  ile birlikte iştirak sahibi olduğu TASS Denizcilik ve Ulaştırma Hizmetleri A.Ş. (TASS) tarafından devralınmıştır. TAV Havalimanları Holding’in bu ortaklık yapısı içerisinde herhangi bir payı bulunmamakta olup, yurtiçi ve yurtdışında havalimanı terminal işletmeciliği ve havalimanı terminal hizmetleri faaliyetleri yürütmektedir. 
 
TAV Havalimanları Holding, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Gazipaşa Havaalanı’nın işletmesini Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı DHMİ ile Kamu Özel sektör işbirliği çerçevesinde götürmektedir. Türkiye’de ulaştırma sektörünün önünü açarak göreve geldiğinde 33 milyon olan yolcu sayısını bu yıl itibarıyla 118 milyona çıkaran havacılık sektörünün de içinde bulunduğu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme’den sorumlu Sayın Binali Yıldırım’ın adının “TAV’ın Bakanı” olarak yazılmasını şiddetle kınıyoruz. Söz konusu yayının yaptığı haberin amacı, organik bağı bulunan HAVATAŞ şirketine iş kuralları dışında fayda sağlamaktır. Haberle 28 yıldır İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, havalimanı şehir merkezi arasında yolcu transferi yapan TAV’ın da ortağı olduğu Havaş şirketinin İstanbul’daki seferlerini durdurmak ve İETT’den aldıkları yolcu taşıma hattında adını bile HAVAŞ’tan taklit ederek kurdukları HAVATAŞ’ı tekel haline getirme niyeti yatmaktadır.
 
İş hayatında başarı rekabetçi olmak, şeffaf olmak ve kaliteli hizmetle olur, taklitçilikle HAVAŞ’ta çalışan 550 otobüs işçisinin ekmeğiyle oynayarak, elinizdeki yayın organını kullanıp, asılsız haberlerle TAV’a, HAVAŞ’a, İDO’ya ve de son olarak bir Sayın Bakan’a saldırarak olmaz. Yeni ekonomilerde ve iş yapma tekniklerinde artık engellemelerle yayın yoluyla asılsız haberlerle iş yapmak diye bir şey kalmadığını belirtmek isteriz.

YENİŞAFAK  GAZETESİNİN HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 
Aynı gazetenin bahsi geçen haberinde TAV Havalimanları Holding’in %65 oranında sahip olduğu HAVAŞ’a ilişkin olarak ise geçmişte yayımladıkları asılsız haberlere atıfta bulunarak, HAVAŞ’a tanınan sözde ayrıcalıklardan bahsedilmektedir. Belirtmek isteriz ki HAVAŞ, yapmakta olduğu tüm hizmetler için kanunlar çerçevesinde Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) ve DHMİ (Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü) ve KUGM (Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü) tarafından yetkilendirilmiştir. İlgili mevzuata uygun biçimde gereken tüm lisans, izin ve ruhsat belgelerini alarak, yetkili mercilerin onay, karar ve izinlerini edinmek suretiyle SHY22 (Havaalanları Yer Hizmetleri Yönetmeliği) doğrultusunda faaliyetlerine devam etmektedir. Bununla birlikte HAVAŞ’ın özelleştirmeden gelen ve sözleşmesinde bu lisansların bulunduğu bir şirket olduğuna bakmaksızın maruz kaldığımız bu haksız eylemleri ve hukuk dışı müdahaleleri tasvip etmediğimizin ve TAV ve Havaş’ın hiçbir şekilde girmek istemediğimiz bir iş yapma mecrasına çekilmesine müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.
 
HAVAŞ, Doğu’dan Güney Doğu’ya, Karadeniz’den Akdeniz, Ege ve İç Anadolu’ya Türkiye’nin her köşesindeki 22 ilde havalimanı – şehir merkezi arasında kamu faydası esasına dayanarak yolcu transferi hizmeti vermektedir. HAVAŞ’ın hizmet ağındaki İstanbul gibi yolcusunun nispeten daha oturmuş olduğu ve hizmetin coğrafi koşullardan bağımsız sağlanabildiği bir kentte bu işe talip olmak ve 28 yıldır kamu yararına yolcu transferi yapan Havaş’ı durdurmaya çalışmak hukuki ve etik normlara uymayan bir zihniyetin ürünüdür. 
 
Aynı gazetede daha önce de HAVAŞ ile ilgili olarak 11.08.2011, 20.08.2011 ve 12.10.2011 tarihlerinde asılsız haberler yayımlanmıştır. Bu haberler ile ilgili olarak tüm yargı süreçleri tamamlanmış ve ilgili mahkeme kararları ile HAVAŞ’ın tüm tekzip talepleri kabul edilerek, cevap ve düzeltme yazılarının yayımlanmasına hükmedilmiştir.
 
Kurumumuz adının ve markasının asılsız haberlerde kullanımını önlemek adına hakkımızı yasal yollardan aramaya devam edeceğiz. 
 
Kamuoyunun bilgilerine sunarız. 

Saygılarımızla,

TAV Havalimanları
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika