spot_img
spot_imgspot_img
25.7 C
İstanbul
Çarşamba, 3 Temmuz 2024

AB, Lufthansa’nın ITA Airways Hisse Alımını Onaylamak Üzere

Seçtiklerimiz

Avrupa Komisyonu, Lufthansa’nın ITA Airways Satın Alımına Yeşil Işık Yakıyor

Bloomberg’e göre, Lufthansa Grubu’nun İtalyan havayolu ITA Airways’in hisse alımına ilişkin Avrupa Komisyonu’nun onayının 4 Temmuz 2024’e kadar verilmesi bekleniyor. Alman havayolu grubu, bazı önemli pazarlardaki rekabeti olumsuz etkileyebilecek potansiyel sorunları hafifletmek için iyileştirici önlemler sunduğundan, Avrupa rekabet yetkilileri tarafından kararın taslak olarak hazırlandığı bildirildi.

Lufthansa, ITA Airways’i portföyüne dahil edebilmek için Avrupa Komisyonu’nun onayına ihtiyaç duyuyor. Lufthansa Grubu, Mayıs 2023’te ITA Airways’in %41 hissesini 325 milyon € (349 milyon ABD Doları) karşılığında satın aldı ve 2026’ya kadar belirli performans göstergelerine ulaşılması koşuluyla İtalyan devletten kalan %59 hisselerini ek 500 milyon € karşılığında satın alma niyetini belirtti.

Bu hamle, Avrupa Komisyonu tarafından bir soruşturma başlatılmasına neden oldu ve komisyon, bazı önemli uzun mesafe pazarlarındaki potansiyel rekabet azalması ve Milan Linate (LIN) havalimanında olası bir tekel pozisyonu gibi endişeler tespit etti. Avrupa Komisyonu’nun belirlediği nihai şartlar henüz bilinmemekle birlikte, Lufthansa Grubu’nun ITA Airways’in transatlantik işini birkaç yıl boyunca ayrı tutmayı önerdiği bildirildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika