spot_img
spot_imgspot_img
15.7 C
İstanbul
Perşembe, 13 Mart 2025

ABD- Çin arasında uçuşlar haftada 4 kez yapılacak

Seçtiklerimiz

ABD ile Çin arasındaki haftalık yolcu uçuşu frekansı dörde çıkartılırken, uçuş sayısının artması seyahat kısıtlamaları nedeniyle iki ülke arasındaki yükselen gerilimi yatıştırabilir. ABD, Beijing’in koronavirüs salgını sonrası başlattığı ABD hava yollarına yönelik sınırlamalarından dolayı 16 Haziran’da Çin’den gelen uçuşlarını yasaklamak tehdidinde bulundu.
 
ABD Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Çin haftada dört uçuş yapılmasına izin verdi. ABD ise ikili havacılık anlaşması kapsamındaki tüm uçuşların yeniden başlatılmasını istiyor. ABD Ulaştırma Bakanlığı "Çin hükümeti ABD hava yollarının daha fazla uçuşuna izin verdiği sürece biz de karşılık vereceğiz" dedi.
 
Çin’in ABD’den dört uçuşa izin vermesinin ardından Delta hava yolu, gelecek hafta Seattle’dan Shanghai’ya iki uçuş gerçekleştireceğini ve Temmuz’dan itibaren Seul aktarmalı olarak Seattle ve Detroit’ten haftada birer kez uçuş başlatacağını açıkladı. United Airlines da önümüzdeki haftalarda Çin’e yeniden uçmayı hedeflediğini açıkladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika