spot_img
spot_imgspot_img
24.6 C
İstanbul
Perşembe, 12 Eylül 2024

ABD Mahkemesi Alaska-Hawaiian Birleşmesi Davasını Reddetti

Seçtiklerimiz

Alaska Airlines ve Hawaiian Airlines Birleşmesi Temyize Gidiyor

Bir ABD federal hakimi, Alaska Airlines’ın Hawaiian Airlines’ı 1,9 milyar dolara satın almasını durdurmak amacıyla açılan davayı reddetti. Hawaii’deki ABD Bölge Mahkemesi’nin Baş Yargıcı Derrick Watson, davayı “yetkisizlik” nedeniyle reddetti. Mahkeme, davacıların birleşmenin kendilerine somut veya kişisel bir zarar verdiğini gösteremediklerini belirtti.

Bu dava, bir grup havayolu yolcusu ve eski seyahat acentesi tarafından Nisan 2024’te açılmıştı. Davacılar, Alaska Airlines ve Hawaiian Airlines arasındaki anlaşmanın işten çıkarmalara, belirli hizmetlerin kaybolmasına, tüketici tercihinin azalmasına, daha az uçuşa ve bilet fiyatlarının artmasına yol açabileceğinden endişeliydiler. Ayrıca, birleşmenin ardından Alaska Airlines’ın Hawaii-ABD rotalarında %40’ın üzerinde bir kapasite payına sahip olacağı ve bu rotalar için en büyük havayolu şirketi haline geleceği öne sürüldü.

Davaya rağmen, davacıların avukatı Joseph Alioto, kararı temyize götürmeyi planladığını belirtti. Alaska Airlines, Hawaiian Airlines’ı satın alma niyetini Aralık 2023’te duyurmuştu ve Ocak 2024’ten bu yana, iki havayolu şirketi ABD Adalet Bakanlığı ile önerilen birleşmenin incelenmesi sürecinde iş birliği yapmaktadır. Temmuz 2024’te Alaska Airlines ve Hawaiian Airlines, birleşmenin resmi incelemesini 15 Ağustos 2024’e kadar uzatmayı kabul etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika