spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Abu Dhabi Havaalanında yüzde 10’luk Artış

Seçtiklerimiz

Abu Dhabi Havaalanı Şirketi (ADAC), bugün, Abu Dhabi Uluslararası Havaalanı’nın 2010’daki başlangıcından beri kuvvetle elinde tuttuğu çift rakamlı büyümesini gösteren aylık trafik raporunu yayınladı. Ay boyunca İzlanda’daki volkanik patlamadan kaynaklanan Avrupa’dan ve Avrupa’ya olan birçok uçağı yere indiren uçuş iptallerine rağmen, havaalanı Nisan ayı için 866,475’e varan %10.1’lik yolcu trafiği artışı kaydetti.

       

2010 Nisan ayı, 2009’daki aynı aya kıyasla %11.1’lik bir artışa tanık oldu. Havayolunun kargo faaliyeti de, 2009’daki aynı aya kıyasla elde edilen %21.3’e kadar yükselen tonajla Nisan ayında oldukça yükseldi.

       

ABD, 2009’daki aynı aya kıyasla yolcu trafiğinde %160’lık artışla ay içinde en hızlı büyüyen şehir güzergâhıyken; Londra, Doha, Bangkok, Manila ve Cidde en iyi beş güzergâhıydı. Bu büyüme Etihad’ın Şikago eklemesine ve American Airlines’la olan code share anlaşması aracılığıyla büyüyen bağlılığına atfedilebilir.

       

Havaalanı İşletmesi’nin (ADAC) kıdemli başkan yardımcısı Ahmed Al Haddabi; “Nisan ayında bir kaç gün boyunca İzlanda’dan Avrupa’ya yayılan volkanik kül bulutlarından kaynaklanan olağanüstü durumlara ve bu yüzden kıtaya ve kıtadan olan birçok uçuşun iptaline rağmen, Abu Dhabi Uluslararası Havaalanı harika bir sonuç olan çift rakamlı büyümesini kaydetmeye devam etti. Bu gelişmeler bizim ekonomimizin belli başlı gücünü ve Abu Dhabi’de sunulan turizmimizin kuvvetini temsil etmektedir. ADAC, müşterilerimize sunduğumuz servisleri ve kolaylıkları arttırmaya, ayrıca havaalanı merkezimize yeni havayollarını kendine çekmeye odaklanmaya devam edecek,” dedi.

       

Haber Merkezi @ Air News Times

       


       

Yasal Uyarı : Sitemizde yayınlanan özel haberler için, izin alınmadan  alıntı habere/yazıya aktif link verilerek veya kaynak gösterilerek kullanabilirsiniz.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika