spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
İstanbul
Pazar, 15 Eylül 2024

Aer Lingus, A321(XLR) Uçaklarını Filoya Katıyor: Pilotlarla Anlaşma Sağlandı

Seçtiklerimiz

Aer Lingus, A321(XLR) Uçakları Filoya Katıyor: Kriz Aşıldı

İrlandalı hava yolu şirketi Aer Lingus, İrlandalı Havayolu Pilotları Derneği (IALPA) ile varılan anlaşma sonrası A321neo(XLR) model uçakları filosuna katmaya hazırlanıyor. Aer Lingus’un Operasyon Direktörü Adrian Dunne, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “A321neo(XLR) uçaklarını filomuza katmak için gerekli maliyet kesinliğine artık sahibiz ve ilk iki uçağı 2024’ün son çeyreğinde teslim alacağız” dedi.

İrlanda’nın The Irish Times gazetesinde yer alan habere göre, International Airlines Group (IAG) Aer Lingus’a altı adet XLR tahsis edebilir ve geri kalan dört uçak 2025 yılında teslim edilecek. Ancak, Aer Lingus bu yeni uçakların hangi hatlarda kullanılacağını henüz açıklamadı.

Bu uçak modelinin ilk operatörü olan Iberia, A321neo(XLR) uçaklarını Kasım 2024’te Madrid-Boston hattında hizmete sokacak. Aer Lingus ise bu uçakların orijinal olarak planlanan ilk operatörüydü ancak pilot maaşlarıyla ilgili anlaşmazlık nedeniyle IAG, bu planı değiştirerek ilk uçakları Iberia’ya tahsis etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika