spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Aeroflot, kiralık olarak kullandığı uçakları satın aldı

Seçtiklerimiz

Rusya’nın bayrak taşıyıcı havayolları firması Aeroflot, daha önce kiraladığı sekiz adet Airbus A330-300 geniş gövdeli uçağı satın aldı.

Aeroflot sözcüsü, TASS ajansına yaptığı açıklamada, uçakların adı açıklanmayan yabancı kiralama şirketlerine ait olduğunu ve bu uçakların Rusya’da zaten yeniden tescil edilmiş olduğunu söyledi.

Bu uçaklar, yakın zamanda Aeroflot tarafından duyurulan Maldivler, Türkiye ve Özbekistan gibi uluslararası seferler için yakında kullanılmaya başlanacak.Bu uçakların satın alınması, Rusya’nın Ukrayna’ya taarruzundan sonra Avrupa Birliği tarafından ilan edilen yaptırımların sağladığı bir istisna ile mümkün oldu.

TASS ajansı, bu istisnanın, Rus havayollarının 26 Şubat 2022’den önce kiraladıkları uçakları satın almalarına izin verdiğini belirtti.

Saldırıdan önce Rus havayolu şirketleri tarafından işletilen uçakların çoğu Batılı firmalardan kiralanmış ve İrlanda ve Bermuda gibi Batı ülkelerinde tescil edilmişti.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, mart ayında, Rus havayolları firmalarının yabancılara ait uçakları kiralayanlara iade etmek yerine yeniden kaydettirmesine izin veren bir yasayı imzalamıştı.

Ancak bu girişim, Rus firmalarının seferlerini kısıtladı zira birçok ülkede bu uçaklara el konulması riski ortaya çıktı.Aeroflot, Antalya ve İstanbul’a düzenlediği seferlerin sayısını 27 Mayıs’tan itibaren günde üçe çıkaracağını duyurmuştu.

Aeroflot, başkent Moskova’daki Şeremetyevo havalimanından düzenlenen bu seferleri Airbus A330 uçaklarıyla yapıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika