spot_img
spot_imgspot_img
20.7 C
İstanbul
Salı, 10 Eylül 2024

Air New Zealand, SBTi’den Çekilerek 2030 Emisyon Hedeflerini Reddetti

Seçtiklerimiz

Air New Zealand 2030 Emisyon Hedeflerinden Çekildi

Air New Zealand, 30 Temmuz 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, 2030 yılına yönelik karbon yoğunluğunu azaltma hedeflerinden ve Bilim Temelli Hedefler İnisiyatifi’nden (SBTi) çekildiğini duyurdu. Şirket, bu kararın “dikkatli bir değerlendirme” sonucunda alındığını belirtti.

Havayolu, yeni uçakların bulunabilirliği, alternatif jet yakıtlarının uygunluğu ve küresel ve yerel düzenleyici desteklerin yetersizliği gibi faktörlerin bu kararın arkasındaki ana nedenler olduğunu açıkladı. CEO Greg Foran, özellikle son haftalarda, filo yenileme planındaki olası gecikmelerin, bu hedeflerin gerçekleştirilebilirliğini tehlikeye attığını ifade etti.

Air New Zealand, 2030 hedeflerinden çekilmesine rağmen, 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşma taahhüdünü sürdüreceğini belirtti. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Dame Therese Walsh, fosil yakıtlardan uzaklaşma çalışmalarının devam edeceğini ve küresel ve yerel düzenlemelerin iyileştirilmesi için çaba göstermeye devam edeceklerini söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika