spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Pazartesi, 16 Eylül 2024

AirAsia Filosunu Dört Yeni Airbus A321neo ile Güçlendiriyor: 20 Yeni Rota Açtı

Seçtiklerimiz

AirAsia ve AerCap’ten 15 Yeni A321neo Uçak İçin Büyük İş Birliği

AirAsia Group, filosunu genişleterek dört yeni Airbus A321neo uçağını daha bünyesine kattığını duyurdu. Bu yeni uçaklar, şirketin filosunu 221 uçağa çıkararak önemli bir adım atmasına katkı sağladı. Bu dört yeni A321neo uçağından üçü, İrlandalı leasing şirketi AerCap ile yapılan uzun vadeli bir kira anlaşmasının bir parçası olarak teslim alındı. Anlaşma kapsamında, 2024 ve 2025 yıllarında teslim edilmek üzere 12 adet daha A321neo uçağı bulunuyor.

AirAsia, Malezya’daki genel merkezi RedQ’da, Malezya Ulaştırma Bakan Yardımcısı ve AerCap temsilcilerinin katılımıyla özel bir tören düzenledi. Bu yeni uçaklar, AirAsia’nın mevcut rotalarında operasyonel verimliliği artırmak ve uzun menzilli uçuşlara olanak tanımak amacıyla kullanılacak.

AirAsia Havacılık Grubu CEO’su Bo Lingam, bu yılın AirAsia için büyüme anlamında önemli bir yıl olduğunu belirterek, yeni uçakların AirAsia’nın genişleme planları için önemli bir adım olduğunu ifade etti. Lingam, ayrıca AerCap ile olan iş birliğinin AirAsia’nın büyüme hedeflerine olan güveni gösterdiğini vurguladı.

Yeni Airbus A321neo uçakları, AirAsia’nın Malezya ve Tayland operasyonlarında kullanılacak ve kısa ve orta menzilli rotalarda hizmet verecek. AirAsia, önümüzdeki beş yıl içinde filosunu 300’den fazla uçağa çıkarmayı hedefliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika