spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Airbus 350 uçağı ile tanıtım uçuşu yapıldı

Seçtiklerimiz

Dünyanın sayılı Havacılık Fuarları arasında kabul edilen İstanbul Airshow katılmak üzere Türkiye’ye ilk kez getirilen ve dün Atatürk Havaalanı’na indirilen Airbus A350, bu sabah yapılan tanıtımın ardından öğleden sonra tanıtım uçuşu yaptı. Yatırımcı firmalar ve basın mensuplarının davetli olduğu uçuş, tur lezzetinde İstanbul semalarında yaklaşık yarım saat sürdü.

Uçağın kuyruk üstüne yerleştirilen ve uçağı üstten gören bir kamera, uçağın altına yerleştirilen ikinci kamera ve uçağın burnuna yerleştirilen üçüncü kamera ile davetliler, kalkış, tur ve iniş anını saniye saniye HD kalitesinde seyretme fırsatı buldu. Konfor dizaynı ve motorları hariç liste fiyatı 292 milyon dolar olan Airbus 350 uçağının ekonomi bölümünde seyahat etmek isteyen yolcular 3 sıra lanıda 3’er koltuktan oluşan yanyana toplam 9 koltuğun yer aldığı bölümde seyahat edebilirken Business Class bölümünde 2’si ortada, birer de yanlarda olmak üzerere yanyana 4 koltuk yer alıyor. Geniş gövdesinin yanısıra 16 milyon renk ışıklandırma sisteminin yer aldığı uçakta ses yalıtımı da önceki modellerine göre daha çok beğeni aldı.

Airbus Avrupa, Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu satıştan sorumlu Başkan Yardımcısı Christopher Buckley, Cihan Haber Ajansı’nın sorularını cevapladı. Hava trafiği konusunda Türkiye’nin son 10 yılda 5 kat büyüdüğünü belirten Buckley, "Bu fuarı iyi buluyorum. Türk havacılık sektöründe kendilerini tanıtmaları için büyük bir fırsat. Ayrıca dünya çapındaki firmaların da ürünlerini tanıtmaları için çok iyi bir fırsat. Fuarı büyük bir ilgi ile izliyoruz." diye konuştu.

Havayolu şirketleri ile devamlı temas halinde bulunduklarını belirten Buckley, henüz net bir anlaşmanın sağlanamadığını ancak kısa zamanda uçaklarında THY renklerini de görmek istediklerini söyledi. Türkiye’ye 350 gibi geniş gövdeli uçakları getirdikleri hatırlatılan Buckley, "Türkiye’de son zamanlarda Havacılık konusunda bu kadar büyük potansiyel görüyor musunuz?" şeklindeki soruya ise "Türkiye’de hava trafiği son beş yılda 5 misli büyüdü ve büyümeye devam ediyor. Biz, Türkiye için büyük gövdeli uçakların büyük fırsat olduğunu düşünüyoruz. Önceliğimiz A380 ama 350 için de büyük potansiyel görüyoruz." şeklinde cevap verdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika