spot_img
spot_imgspot_img
26.4 C
İstanbul
Cuma, 6 Eylül 2024

Airbus ve Vietjet, Farnborough Fuarı’nda 7.4 Milyar Dolarlık Anlaşma İmzaladı

Seçtiklerimiz

Airbus ve Vietjet, Farnborough Havacılık Fuarı’nda 7.4 Milyar Dolarlık Anlaşma İmzaladı

2024 Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nda, Airbus ve Vietjet arasında 7.4 milyar dolarlık bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşma, 20 adet A330-900 jetinin satışını kapsıyor ve Vietjet’in geniş gövdeli uçak pazarına ilk adımını temsil ediyor.

Anlaşmanın Detayları

Airbus ve Vietjet, bu yılın başlarında Singapur Havacılık Fuarı’nda bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladıktan sonra bu anlaşmayı tamamladı. Vietjet’in Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nguyen Thi Phuong Thao ve Airbus Ticari Uçaklar İşletmesi CEO’su Christian Scherer’in katılımıyla 23 Temmuz 2024’te imza töreni gerçekleştirildi.

Yeni A330neo uçakları, Vietjet’in mevcut A330-300 filosunun yerini alacak ve havayolunun uzun mesafeli destinasyonlara operasyonlarını artırma stratejisinin bir parçası olacak. Dr. Nguyen, yeni uçakların Vietjet’in filosunu stratejik olarak geliştireceğini, operasyonel kapasitesini artıracağını ve küresel genişlemesini destekleyeceğini belirtti. Ayrıca, bu uçakların çevre dostu özellikleri sayesinde Vietjet’in 2050 yılına kadar Net-Sıfır emisyon hedeflerine katkıda bulunacağını söyledi.

Airbus ve Vietjet Açıklamaları

Airbus Ticari Uçaklar Satış Başkan Yardımcısı Benoît de Saint-Exupéry, anlaşmanın Airbus’ın yeni nesil uçaklarına olan güveni bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Yeni A330neo’nun çeşitli iş modelleri ve ağlar için mükemmel bir uyum sağladığını, uzun mesafeli uçuşlarda yakıt tüketimini ve karbon emisyonlarını azaltarak maliyetleri düşürdüğünü belirtti.

Yeni A330neo uçakları, Rolls-Royce Trent 7000 motorları ile donatılacak ve 7,200 deniz mili mesafeye kadar uçabilecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika