spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Ankara seferi polemiği

Seçtiklerimiz

Denizli–Ankara uçak seferlerinin iptal edilmesinin ardından konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur’un soru önergesine verilen yanıtta; Türk Hava Yolları’nın yüzde 49 oranındaki hissesi kamuya ait olup, şirket faaliyetleri özel hukuk hükümlerine göre yürütülmektedir” ifadesine yer verildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur Bakan Unakıtan’ın verdiği cevabın Hükümet’in Denizli’yi dikkate almadığının göstergesi olduğunu belirterek, Türk Hava Yolları’nın Denizli-Ankara uçuşlarının başlatacağı haberlerinin ardından uçuşların tamamen iptal edilmesi Denizli’de şok etkisi yarattığını ifade etti.

Ertemur, “Denizli ilimizin iktidar partisi milletvekilleri, yerel yöneticiler, mülki amirler ve oda başkanlarından oluşan bir heyet İstanbul’da THY yetkilileriyle bir araya gelmiş yapılan bu görüşmelerde olumlu sonuç alınarak uçuşların yeniden başlayacağı söylenmişti. Başlamayan uçuşları 8 maddelik soru ile TBMM’ye taşıdık. Bizler Denizli halkının mağduriyetini sorduk. Bize verilen cevapta ise acı bir gerçeği Bakan’dan duyduk. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan verdiği cevapta tüm yetkilerin özel sektörde olduğunu belirtiyor. Denizli hak ettiğini böyle mi alıyor” dedi.

 

“Denizli uçak seferleri için özelleştirme mazeret olarak gösterilemez” diyerek, açıklamasını sürdüren Ertemur, “Özelleştirme yapılırken bu tür konular neden güvence altına alınmıyor. Bakan Unakıtan’ın “Türk Hava Yolları’nın yüzde 49,12 oranındaki hissesi kamuya ait olup, şirket faaliyetleri özel hukuk hükümlerine göre yürütülmektedir” cevabı açıkça gösteriyor ki seferlerin başlaması bu aşamada pek mümkün değildir” diye kaydetti..

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika