spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Armavia Air, 8. A-320 tipi uçağını satın aldı

Seçtiklerimiz

Zvartnot Havaalanında, Armavia Havayolları’nca satın alınan, sayıca sekizinci A-320 tipi uçağın karşılama töreni gerçekleştirildi.

       

Uçağın karşılama töreninde ‘Mika Ltd.’ Başkanı, ‘Armavia Havayolları’ sahibi Mikhail Baghdasarov yanısıra ‘Armavia Havayolları’ Gn. Md. Norayr Beloyanda da hazır bulundular.

       

Beloyan, Çin’de ve Singapur’da kullanılan uçağın ‘Armavia’nın ‘CAT’ kuruluşundan aldığını, uçağın 164 yolcu kapasiteli olduğunu bunlardan 8’nin Business klas olduğunu belirtti ve uçağın yeni rotalara hizmet edeceği yönünde umudunu ifade etti. Beloyan yeni uçağın 2 gün sonra ilk uçuşunu gerçekleştireceğini kaydetti. Beloyan açıklamasında ‘Uçak yeni değil ancak sadece 30 bin saat kullanılmış, bu benzeri uçaklar için oldukça iyi bir gösterge’ dedi. Yapılan açıklamada öbür yılın sonuna dek 15 uçağa sahip olunmasının planlandığı, bu yıl sonuna dekse ‘Sukhoy Super Get’ tipi 2 uçak daha alınacağı kaydedildi.

       

Beloyan 2010 yılı Ocak’ından bu güne dek ‘Armavia’nın 170 bin yolcu nakliyatında bulunduğunu, bunun geçen yılın aynı dönemine kıyasla % 4.5 daha fazla olduğuna dikkat çekti.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika