spot_img
spot_imgspot_img
20.4 C
İstanbul
Çarşamba, 18 Eylül 2024

ATR 72-500 Kazası: Kara Kutu Bulundu, Soruşturma Devam Ediyor

Seçtiklerimiz

Voepass Kazasında 62 Kişinin Cesedine Ulaşıldı: Nedenler Araştırılıyor

Brezilya’nın São Paulo kentinde gerçekleşen Voepass ATR 72-500 kazasında, tüm 62 kişinin cesedi bulundu. 9 Ağustos 2024 tarihinde, Cascavel’den São Paulo-Guarulhos Uluslararası Havalimanı’na (GRU) seyahat eden Voepass ATR 72-500 tipi turboprop uçak, henüz belirlenemeyen bir sebeple düştü.

Kaza anı, uçağın kontrolsüz bir şekilde dönerek düştüğünü gösteren video kayıtlarıyla belgelenmişti. Uçak, bir yerleşim bölgesine çarparak bir mülkün ciddi şekilde hasar görmesine yol açtı. Olay yerinde yetkililer tarafından uçağın kara kutusu bulundu ve bu sayede kazanın nedenlerini belirlemek için önemli bir adım atıldı.

Kazanın nedenlerinden biri olarak uçağın kanatlarında buzlanma olabileceği düşünülüyor. Ancak, Brezilya Hava Kuvvetleri’nden Albay Carlos Henrique Baldi, kazanın bu sebepten kaynaklandığını söylemek için henüz erken olduğunu belirtti. ATR 72-500 modelinin, sert buzlanma koşullarında uçmak için birçok ülkede sertifikalandırıldığını ve bu ülkeler arasında buzlanmanın daha etkili olduğu bölgelerin de bulunduğunu ekledi.

İlk açıklamalarda uçakta 57 yolcu ve 4 mürettebat bulunduğu belirtilmişti, ancak daha sonra sayının 62 olduğu doğrulandı. Kazada 34 erkek ve 28 kadın hayatını kaybetti. Fransız-İtalyan uçak üreticisi ATR tarafından yapılan açıklamada, kazanın Vinhedo, Brezilya’da meydana geldiği ve ATR uzmanlarının soruşturmayı ve müşteri desteğini sağlamak için tam kapasiteyle çalıştığı belirtildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika