spot_img
spot_imgspot_img
9.5 C
İstanbul
Cuma, 25 Nisan 2025

Batman’dan yurtdışına ilk uçak seferi

Seçtiklerimiz

Konuyla ilgili kısa bilgi veren Yılmaz, 28-29 Ocak arasında Türk Havayolları firmasının Batman Havaalanından umre seferlerini düzenleyeceğini belirterek Batman’da ilk defa yurtdışına havayoluyla umreye göndereceklerini söyledi.

Kurulduğu günden bu yana Batman Havalimanında ilk defa yurtdışına uçuşların gerçekleştirileceği için sevindiğini ifade eden Yılmaz, "Batman Havalimanı olarak ilk defa yurtdışına uçuş seferleri düzenliyoruz. Bu yüzden çok sevinçliyiz. İlk yurtdışı uçuşumuz Umreye olacaktır. Bundan sonra inşallah Batman’dan yurtdışına uçuş seferlerinin düzenlemek istiyoruz" dedi.

BİR MİLYON 23 BİN KİŞİ BATMAN’DAN UÇTU

Yılmaz ayrıca, 2009 yılında kurulan Havalimanı hakkında bilgi vererek, havalimanına 4 yılda yaklaşık bir milyon 23 bin 358 kişinin uçtuğunu söyledi.

Daha önce bir uçak ile hizmet veren Batman Havalimanının şu an da 7 uçak seferiyle hizmet verdiğini belirten Yılmaz “Havalimanımız 5 bloktan oluşuyor ve burada toplam 226 personel çalışıyor. Ayrıca 4 adet itfaiye, 2 adet ambulans ve 2 doktorla hizmet veriliyor. 20 bin 741 metrekare alana sahip olan havaalanımızın terminal binası yıllık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitededir. Şehir merkezine 7 kilometre uzak olan havaalanımızda 2011 yılında serbest kullanıma geçilmiştir.” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika