spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Bingöl havaalanının temeli atıldı

Seçtiklerimiz

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz yaptığı konuşmasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Bingöl’e gelişinin kendilerini onurlandırdığını söyledi.

       

Bakan Yıldırım, Deniz haydutlarını nefretle kınıyoruz.

       

33 ülkeden yardım gönüllülerinin bulunduğu gemiye, Akdeniz’in uluslar arası sularında haince yapılan saldırıyı kınadığını belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Akdeniz’in uluslar arası sularında haince korsanca, Alçakça, saldırarak, aklınca dünyaya meydan okuyan deniz haydutlarını nefretle kınıyor, şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Aziz milletimize baş sağlığı diliyorum. Biz vakur milletiz Kültüyle Türküyle, Alevisiyle sunisiyle, Çerkeziyle, Doğulusuyla Batılısıyla 73 milyon tek yürek olan bu millet, Yapılan alçaklığı hiş bir şekilde sineye çekmeyecek içine sindirmeyecektir. Kimse Akdeniz de efelenmeye, haydutluk taslamaya, korsanlık yapmaya kalkmasın, Tarih, bu milletin, bu devletin Akdeniz haydutlarına karşı nasıl ders verdiğinin örnekleriyle doludur” dedi.

       

       

Bingöl Havaalanı 2011 yılında hizmete açılacak

       

Bingöl Havaalanını kısa sürede yapacaklarını belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti.” 1995 yılında küçük bir havaalanı düşüncesiyle başlatılan, 2001 yılında işi tamamen durdurulan temelini bitirmek üzere atıyoruz. Bizim diğer iktidarlardan bir farkımız var. Tutamayacağımız sözü vermeyiz. Söz verince de şartlar ne olursa olsun tutmasını biliriz.

       

       

Refah yol zamanında başlatılan, Anasol zamanında durdurulan Bingöl Havaalanını yapmak da Allahın izniyle AK Parti Hükümetine nasip olacak. Bu havaalanı için 70 milyon TL. Para harcıyoruz ve1995 yılında planlanan pisti bir kat daha genişlettik. Yıllık kapasitesi 500 bin yolcu, bu kapasite Bingöl’e bu haliyle yeter ve terminal binasının, hizmet binalarının da yapımı yerleştirilecek.

       

       

5 gün sora ihale teklifleri alınıyor biran önce hepsini birlikte, Temmuz 2011 tarihinde hizmete açacağız” dedi.Çeltiksuyu köyü bölgesinde 1995 yılında başlanan ve 2001 yılında yapımı durdurulan Bingöl Havaalanın temel atma törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu ile çok sayıda bürokrat katıldı. 

       

       

© Air News Times

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika