spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 7 Eylül 2024

Boeing’in Yeni Air Force One Projesi Zorluklarla Karşı Karşıya: 2 Milyar Dolar Zarar Etti

Seçtiklerimiz

Boeing’in Air Force One Projesi Tedarik Zinciri ve İş Gücü Zorluklarıyla Karşı Karşıya

Boeing, iki yeni Air Force One uçağı inşa ederken tedarik zinciri, enflasyon ve iş gücü sorunlarıyla mücadele ediyor. Boeing Savunma, Uzay ve Güvenlik Başkanı Ted Colbert, bu projede 2 milyar dolardan fazla zarar ettiklerini kabul etti.

Colbert, Boeing’in iş gücüne ve eğitimine büyük yatırımlar yaptığını ve fabrika zemininde verimliliği artırmak için çalışmalar yürüttüğünü belirtti. 2018 yılında Boeing, ABD Hava Kuvvetleri için iki yeni Boeing 747-8 modeli üretmek üzere 3,9 milyar dolarlık bir sözleşme imzalamıştı. İlk olarak bu uçakların Aralık 2024’te teslim edilmesi planlanıyordu, ancak teslimatın en erken 2027 ve 2028 yıllarına sarkması bekleniyor.

Boeing, şu anda bu proje için iki Boeing 747 geniş gövdeli uçağını kapsamlı bir şekilde modifiye ediyor. Colbert, “Ekibimiz çok karmaşık iki uçağı çok zorlu bir programda tamamlamak için mücadele ediyor,” dedi.

Yeni Air Force One uçakları, Başkan’ın özel ihtiyaçlarını karşılamak üzere geniş çapta özelleştiriliyor. Bu özelleştirmeler arasında gelişmiş navigasyon sistemleri, savunma yetenekleri ve yüksek düzeydeki toplantılar ve güvenli iletişim için tesisler bulunuyor. Uçaklar, füze saldırıları ve elektronik harp gibi çeşitli tehditlere karşı koruma sağlayan gelişmiş savunma sistemleri ve karşı önlemlerle donatılıyor. Bu uçaklar, her an hazır olmalarını sağlamak için en yüksek standartlarda bakım yapılarak yedek bir uçakla birlikte çalıştırılıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika