spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Brüksel Havayolları, Yolcularına Yemek Sanatını Sunmaya Devam Ediyor

Seçtiklerimiz

Belçika’nın En İyi Şeflerinden Birinin Katkısıyla Brüksel Havayolları, Yolcularına Yemek Sanatını Sunmaya Devam Ediyor

Brüksel Havayolları, 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren uzun mesafe uçuşlarında Business Class yolcularına Michelin yıldızlı şef Michaël Vrijmoed’un eponim Ghent restoranı Vrijmoed**’in gastronomik deneyimini sunacak. Vrijmoed, bu sayede 2013 yılından beri yolcularına özgün lezzetler sunan Belçika’nın en iyi şeflerinden biri olarak Brüksel Havayolları ile işbirliği yapan on dördüncü Michelin yıldızlı şef oluyor. Önümüzdeki yıl boyunca gurme menülerinde Belçika sebzeleri öne çıkacak. Bu değişiklikle Doğu Flandre’den iki yıldızlı şef, şef Mario Elias’ın yerine geçiyor.

10 yıl önce Michelin yıldızlı şef Geert Van Hecke tarafından başlatılan bu geleneğin 2023’te Brüksel Havayolları’nın uzun mesafe uçuşlarında seyahat edenler için gerçek bir gelenek haline geldiği görülüyor. Her yıl, bir Belçika Yıldız Şefi, tipik olarak Belçika tarifleri ve malzemelerine dayalı üçlü bir menü oluşturuyor. Ekim ayından itibaren bu menüler, Michelin yıldızlı şef Michaël Vrijmoed tarafından oluşturulacak ve her üç ayda bir değiştirilecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, eşlik eden Belçika şarapları Master of Wine Jan De Clercq tarafından özenle seçilirken, bira sommelier Sofie Vanrafelghem de Belçika’nın yerel biralarını seçti.

Michelin yıldızlı bir şef olarak Michaël Vrijmoed, “Brüksel Havayolları’nın Business Class yolcuları için yemek yapma ayrıcalığını yaşamak benim için büyük bir onurdur. Ben, öğretmenlerimden biri olan Peter Goossens’ın izinden gitmekteyim. O, havayolu için 2015 yılında bir yıldızlı şef olarak hizmet verdi. Brüksel Havayolları için yaratıcı çalışmalarımla dünyayı lezzetli Belçika sebzeleriyle tanıştıracağım, bunları Doğu Flandre bölgesel biraları ve peynir ustası Van Tricht’in peynirleri eşliğinde sunacağım” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika