spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Pazar, 15 Eylül 2024

Cathay Pacific, ‘I Can Fly’ Programında 300 Genç Mezun Verdi

Seçtiklerimiz

Beş Yıl Aradan Sonra Geri Dönen ‘I Can Fly’ Programı, 300 Öğrenciyle Başarıyla Tamamlandı

Cathay Pacific’in beş yıllık aradan sonra ilk kez düzenlediği ‘I Can Fly’ programında 300 öğrenci mezun oldu. Hong Kong’un havacılık sektörüne yönelik genç yetenekleri geliştirmek amacıyla 2003 yılında başlatılan bu program, COVID-19 pandemisi nedeniyle ara verilmişti. 31 Ağustos 2024 tarihinde düzenlenen mezuniyet töreninde Hong Kong İcra Kurulu Başkanı John Lee Ka-Chiu, öğrencilere tebrik konuşması yaptı.

Altı aylık eğitim ve etkileşim sürecini tamamlayan öğrenciler, Cathay Pacific’in Chief Customer and Commercial Officer’ı Lavinia Lau’nun ev sahipliğinde mezuniyetlerini kutladılar. Ka-Chiu konuşmasında, Hong Kong’un uluslararası havacılık merkezi statüsünü güçlendirme çabalarına vurgu yaparak, havacılık sektöründe yeteneklerin önemli bir yer tuttuğunu ve bu yetenekleri çekmek için sektörden güçlü bir destek gerektiğini belirtti. Ayrıca, ‘I Can Fly’ gibi programların gençlere havacılık dünyasını keşfetme, operasyonlar hakkında bilgi edinme ve kariyer yollarını şekillendirme fırsatı sunduğunu söyledi.

Program süresince öğrenciler, Cathay Pacific’in havacılık tesislerini ve diğer havalimanı topluluğu birimlerini gezerek çeşitli havacılık aktivitelerine ve eğitimlere katıldılar. Ayrıca, Çin’deki Zhuhai’ye düzenlenen bir değişim turu kapsamında Çin havacılık sektörü hakkında bilgi edindiler. Yaz boyunca, özel yetenek gösteren 30 öğrenci, Cathay Pacific’in kadet pilotlarının uçuş eğitimi aldığı Adelaide’deki Flight Training Adelaide’e gönderildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika