Cezayir ve Mali Arasında Diplomatik Kriz: Karşılıklı Uçuş Yasakları Getirildi
Cezayir ve Mali arasında yaşanan son gelişmeler, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin gerilmesine neden oldu. Cezayir Savunma Bakanlığı’nın 1 Nisan’da yaptığı açıklamaya göre, silahlı bir gözlem dronu, Sahra kırsalındaki Tinzaouaten bölgesi yakınlarında Cezayir hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürüldü. Dronun enkazının sınırın 9,5 kilometre güneyinde bulunduğu belirtildi.
Cezayir Dışişleri Bakanlığı, radar verilerinin hava sahasının 1,6 kilometre ihlal edildiğini gösterdiğini ve bu tür tekrarlayan ihlaller nedeniyle Mali’ye ve Mali’den yapılan uçuşların yasaklandığını duyurdu.
Mali Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise Cezayir’in “uluslararası terörü desteklemeye ısrar ettiği” gerekçesiyle Mali hava sahasının tüm Cezayir uçaklarına kapatıldığını açıkladı. Ayrıca, Mali ve müttefikleri Burkina Faso ile Nijer, Cezayir’deki büyükelçilerini geri çağırdı.