spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Çin 3 yıl sonra sınırları açtı. Gümrük kapılarındaki yolcu ve yük geçişleri normale döndü.

Seçtiklerimiz

Çin 3 yıl sonra sınırları açtı

Çin, Covid-19 salgını nedeniyle kapattığı sınırlarını 3 yıl sonra açtı. Karantina zorunluluğunun bitişinin ardından bugün sabah saatlerinde ilk uluslararası uçuşlar Çin ana karasındaki havalimanlarına ulaşırken gümrük kapılarındaki yolcu ve yük geçişleri normale döndü.

Çin, Covid-19 salgınının başlamasının ardından uyguladığı sınırdaki kontrol tedbirlerinin bugünden itibaren kaldırılmasıyla kapılarını dünyaya açtı.

Karantina zorunluluğunun bitişinin ardından bugün sabah saatlerinde ilk uluslararası uçuşlar Çin ana karasındaki havalimanlarına ulaştı.

Öte yandan, Çin’in kuzeyde Rusya, Moğolistan, Kazakistan, Myanmar, Laos ve Vietnam ile kara sınırlarındaki 8 gümrük kapısından yolcu ve yük geçişleri normale döndü.

Sabah saatlerinde ülkenin güneyindeki Guangcou şehrine Kanada’dan, Şıncın şehrine Singapur’dan ve Şanghay şehrine Yeni Zelanda’da gelen uçaklar, tedbirlerin kaldırılmasının ardından Çin’e yapılan ilk seferler oldu.

Guangcou Baiyun Uluslararası Havalimanı’nın gün içinde Doha, Dubai, Cakarta, New York, Seul ve diğer şehirlerden 2 binden fazla yolcu beklediği bildirildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika