Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) bünyesinde kurulan Havacılık Akademisi, kuruluşundan bugüne kadar toplam 266 bin 938 kişiye eğitim vererek, elde ettiği gelirle dikkat çekiyor. Bilgiye göre, DHMİ Havacılık Akademisi, uluslararası standartlara uygun olarak, ICAO ve EUROCONTROL kriterlerine uygun şekilde eğitimlerini sürdürüyor.
Havacılık Akademisi, kurulduğu günden bu yana DHMİ personeli ve havacılık sektöründeki diğer paydaşlara yönelik olmak üzere toplamda 266 bin 938 kişiye eğitim verdi. Bu eğitim faaliyetlerinden elde edilen gelir ise 13 milyon 381 bin 144,48 lirayı buldu.
2023 yılında Havacılık Akademisi, seyrüsefer ve işletme alanları dahil olmak üzere tüm birimlerin ihtiyaçları doğrultusunda 43 bin 217 personele eğitim verdi. Yüz yüze eğitimlerin yanı sıra, Havacılık Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen “Eğitim Yönetim Sistemi” üzerinden de uzaktan eğitim uygulamalarına geçildi.
Uzaktan eğitim platformu üzerinden, Havacılık Akademisi toplamda 51 bin 114 kursiyere online ve video tabanlı eğitimler sundu. Bu sayede, ulusal ve uluslararası alanda eğitim hizmetlerinin uzaktan sağlanmasıyla yaklaşık 20 milyon lira tasarruf edildi.
Havacılık Akademisi, “havacılık üniversitesi” olarak faaliyet göstermeyi hedeflerken, diğer ülkelerden gelen talepleri karşılamak ve kurum dışı eğitim hizmetlerini planlamak gibi çalışmalara devam ediyor.
DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, yıldönümü dolayısıyla yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Türkiye’nin küresel yükselişini ifade eden Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, eğitimin önemine vurgu yaparak, DHMİ Havacılık Akademisi’nin kaliteli hizmet anlayışını modern eğitim vizyonuyla birleştirerek ulusal ve uluslararası alanda eğitimlerine devam ettiğini” belirtti. Keskin, kurum içi ve sektörel eğitim faaliyetleriyle DHMİ’nin Türkiye’nin havacılık alanındaki başarılarına katkı sağladığını ifade etti.