spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Discover Airlines Pilotları Grev Kararı Aldı: Lufthansa İle Ücret Anlaşmazlığı Sürüyor

Seçtiklerimiz

Lufthansa İştiraki Discover Airlines’ta Pilot Grevi Tehlikesi: Ücret Anlaşmazlığı Devam Ediyor

Almanya’nın tatil havayolu şirketi Discover Airlines’ın pilotları, şirketin pilot sendikası tarafından düzenlenen bir oylama sonrasında grev yapma lehine oy kullandı. 23 Ocak 2024 tarihinde Alman pilotlar sendikası Vereinigung Cockpit (VC), üyelerinin büyük çoğunluğunun (%95) Lufthansa’nın tatil iştiraki olan Discover Airlines’da endüstriyel eylem grevi için oy kullandığını açıkladı.

Grev, Lufthansa Grubu ile uzun süredir devam eden bir ücret anlaşmazlığı konusunda anlaşma sağlamak için ek baskı uygulamak amacıyla gerçekleşti. Discover Airlines, 2021’de Eurowings Discover olarak kuruldu ve Eylül 2023’te Discover Airlines olarak yeniden markalandı. Lufthansa Grubu’nun tatil odaklı havayolu, ana merkezlerini Frankfurt (FRA) ve Münih (MUC) havaalanlarında bulunan Avrupa içi ve daha uzak tatil destinasyonlarına yolcu taşımak amacıyla kullanıyor.

Vereinigung Cockpit sözcüsü, oylamanın işverene, önyargılara sıkı sıkıya tutunmayı bırakması ve nihayet müzakere masasına dönebilecekleri bir teklif sunması için net bir sinyal olduğunu belirtti.

Sendika, VC bünyesindeki iç pilot komitelerinin şimdi grev eylemini düzenleme konusundaki sonraki adımları tartışacaklarını ekledi. Discover ise VC’nin görüşmeleri kesmesini ve müzakere masasına dönmek yerine daha da tırmandırma kararını üzüntüyle karşıladıklarını belirtti. Discover Airlines’ın ilk toplu sözleşme görüşmelerine devam etme teklifi hala geçerli.

VC sendikasına üye Discover pilotları, önceki olarak 23 Aralık 2023’te ana tatil sezonu öncesi beş saatlik bir grev yapmıştı. Bu grev, havayolunun sözcüsüne göre planlanan 16 uçuşu etkiledi. Sendika ve havayolu, maaşlar ve çalışma koşulları konusundaki süregelen bir anlaşmazlık içinde bulunuyor. Aralık 2023’teki grev, taraflar arasındaki görüşmelerin çökmesi üzerine ortaya çıktı, anlaşmanın muhtemelen yakın olduğu bir dönemde.

VC temsilcileri, Discover’ın yönetimini tıkanma taktikleri kullanmak ve kötü niyetle müzakere etmekle suçladı. Havayolu yönetiminin önceki teklifleri geri çektiğini ve koşulları sendika liderlerine az bir bildirimle değiştirdiğini iddia ediyor.

Discover şu anda yaklaşık 400 pilot istihdam ediyor ve 12 Airbus A320, 2 A330-200 ve 10 A330-300 içeren 24 uçaklık bir filo işletiyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika