spot_img
spot_imgspot_img
29.2 C
İstanbul
Cuma, 6 Eylül 2024

DoorDash ve Wing İş Birliği ile 250.000 Kişiye Drone Yemek ve Paket Teslimatı Başladı

Seçtiklerimiz

DoorDash ve Wing İş Birliği ile Melbourne’de Drone Teslimatları Başladı

Melbourne, 26 Banliyöde Drone ile Teslimat Sistemini Başlattı

Online yemek teslimat firması DoorDash, drone üreticisi Wing ile iş birliği yaparak Melbourne, Avustralya’nın doğusundaki 26 banliyöye drone ile teslimat sistemini başlattı. Eastland Alışveriş Merkezi yakınlarında yaşayan 250.000 kişi, yemek ve küçük paketleri bu hafif, hızlı ve çevre dostu dronelar ile evlerine doğrudan teslim alabilecek. Teslimatlar tamamen otomatik olacak ve insan müdahalesi gerekmeyecek.

Dronelar, Eastland Alışveriş Merkezi’ndeki ana üssünden kalkarak, yaklaşık 70 metre yükseklikte uçup saatte 110kilometre hıza ulaşarak 7 kilometreye kadar mesafe kat edebiliyor. Her biri bir kilogramlık paketi 15 dakika veya daha kısa sürede teslim edebiliyor. 18 Temmuz 2024’te Wing Avustralya’nın Hükümet İlişkileri ve Kamu Politikası Başkanı Jesse Suskin, Financial Review’a yaptığı açıklamada, Avustralya’nın bu teknolojiyi test etmek için ideal bir yer olduğunu ve hizmete olan talebin sürekli yüksek olduğunu belirtti.

Suskin, “Avustralya, teknoloji, ticari ve düzenleyici açıdan kesinlikle öncülük ediyor ve bu cesaret verici. Avustralya ve dronelara her zaman iyimserim çünkü ülkenin tamamını, ekonomisini ve kullanıcılarını düşündüğünüzde, aslında oldukça iyi bir ortam,” dedi.

Bu teknoloji, özellikle mağazalara daha uzak mesafelerde yaşayan banliyö sakinleri için oldukça faydalı. Hizmet, şehrin doğusundaki Ringwood, Ringwood North, Mitcham, Nunawading Donvale, Orchards of the Park, Warrenwood, Croydon Hills, Croydon South, Bayswater, Wantirna, Heathmont, Vermont, Vermont South’un bir kısmı, Forest Hill, Wonga Park, Kilsyth, Warrandyte South, Blackburn, Blackburn North, Doncaster East, Croydon North, Croydon, Bayswater North, Boronia ve South Wantirna banliyölerinde kullanılabilecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika