spot_img
spot_imgspot_img
20.4 C
İstanbul
Çarşamba, 18 Eylül 2024

Emirates, 28 Yıllık Singapur-Melbourne Uçuşlarına Son Veriyor

Seçtiklerimiz

Emirates Singapur-Melbourne Hattını Durduruyor: Son 28 Yılın Ardından

Emirates, 28 yıldır devam ettirdiği Singapur Changi Havalimanı (SIN) ile Melbourne Havalimanı (MEL) arasındaki beşinci özgürlük hakkına sahip uçuşlarını durdurma kararı aldı. Bu kararla, havayolu Singapur ile Melbourne arasındaki doğrudan uçuş operasyonlarına son verecek. Emirates’in bu rota üzerinden yaptığı uçuşlar, Dubai’nin dışında iki yabancı ülke arasında gerçekleştiği için “beşinci özgürlük uçuşu” olarak adlandırılıyordu.

Havayolu şirketi, Singapur Rekabet ve Tüketici Komisyonu’na (CCCS) Ağustos 2024’te bu hattı kapatma başvurusunu yaptı. Bu rotanın son uçuş tarihi, CCCS’nin kapasite yükümlülüklerine dair değerlendirmesini tamamlamasından sonra netleşecek. Emirates, Qantas ile olan ortaklık anlaşması kapsamında kapasite taahhütlerine dair bu kararın etkilerini beklemekte.

Bu hattın sona ermesi, Emirates’in Singapur’dan Melbourne’e sunduğu hizmetin yanı sıra yolcu ve kargo taşımacılığını da etkileyecek. Bununla birlikte, Emirates bu rotada hizmet veren tek havayolu değil. Singapore Airlines, Qantas, Jetstar ve Turkish Airlines gibi havayolları da bu rotada aktif olarak uçuşlarını sürdürüyor.

Emirates, Singapur – Brisbane hattını 2019’da sonlandırmıştı ve bu karar, benzer şekilde rekabet ve maliyet unsurları gözetilerek alınmıştı. Havayolu, Singapur – Melbourne rotasında yolcularını Qantas aracılığıyla codeshare anlaşması kapsamında taşımaya devam edecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika