spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
İstanbul
Salı, 2 Temmuz 2024

Emirates, Çalışan Refahını Artırmak İçin Maaş ve Yan Haklarda Artışa Gidiyor

Seçtiklerimiz

Emirates Grubu, Çalışanlarının Maaşlarında ve Yan Haklarında Önemli İyileştirmeler Yapıyor

Emirates Grubu, çalışanlarının refahını artırmak amacıyla maaşlarında %4 oranında artış yapacağını duyurdu. Bu artış, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. Gulf Today’in gördüğü bir iç yazışmaya göre, maaş artışı temel maaşları, ulaşım yardımlarını, BAE milli yardımlarını ve uçuş ekibi çalışma saatlerindeki düzenlemeleri kapsayacak. Ayrıca, yurt dışı yaşam ve konaklama yardımlarında da %15’e varan artışlar olacak.

Emirates Grubu ayrıca, doğum izinlerinde de iyileştirmeler yaptı. Anneler için ücretli doğum izni 60 günden 90 güne çıkarılırken, emzirme izni günlük bir saatten iki saate yükseltildi. Babalar için ücretli babalık izni ise 5 iş gününden 10 iş gününe çıkarıldı. Eğitim desteği yardımı da 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren %10 artırılacak.

Bu iyileştirmelerin detayları, 22 Temmuz 2024 tarihinde gönderilecek sözleşme değişiklik mektupları ile çalışanlara iletilmek üzere planlanıyor. Ayrıca, Emirates Grubu küresel işe alım çabalarını artırarak iş gücünü %10 oranında genişletti ve çalışan sayısını 112,406’ya çıkardı. Bu adımlar, şirketin geçtiğimiz mali yılda 18,7 milyar AED (5,1 milyar ABD Doları) kar elde etmesinin ardından gelmektedir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika