spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cuma, 5 Temmuz 2024

Emirates’in Cirosu 12.9 milyar Dolar Oldu

Seçtiklerimiz

Emirates net karını yüzde 8 artırarak 514 milyon dolara çıkardı ve yüzde 8 artışla 23,3 milyon yolcu taşıdı. Kapasitede yüzde 6 artış göstererek filosuna 13 yeni uçak ekleyen Emirates, koltuk doluluk oranını yüzde 81,5’e çıkardı. Emirates Grubu  zorlu iş ortamı, devam eden salgın hastalıklar, bölgesel çatışmalar ve zayıflayan küresel pazarlara rağmen istikrarlı performans ve büyüme gösteren yarıyıl rakamlarını açıkladı. Emirates Grubu’nun 2014-15 mali yılının ilk altı ayında 12.9 milyar dolara ulaşan cirosu, geçen senenin aynı dönemindeki 11.5 milyar dolara göre yüzde 12 arttı.

Grubun net karı geçen seneye göre yüzde 1 artışla 607 dolara yükseldi. Grubun 30 Eylül 2014’teki nakit pozisyonu yeni uçak ve havayollarıyla ilgili altyapı projelerine yapılan yatırımlar sebebiyle 4.4 milyar dolar olurken, 31 Mart 2014’te bu değer 5.2 milyar dolar seviyesindeydi.  Konuyla ilgili açıklama yapan Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı ve CEO’su Şeyh Ahmed bin Said El Maktum, ‘Dubai Uluslararası Havaalanı’nın en büyük operatörü olarak 80 gün süren pist yenileme çalışmalarından bilançosu en çok etkilenen biz olduk. Bunu hesaba katarak, hem Emirates hem de dnata’ya olan operasyonel ve ticari etkilerini en aza indirmeye yönelik son derece titiz bir planlama yaptık. Bu planların ulaştığı başarı tüm zorluklara rağmen bu altı aylık dönemdeki genel büyümemizde görülebilir’ dedi. ‘Ancak küresel ekonomik zayıflamalar, Ebola salgını, dalgalı döviz kurları ve bölgesel çatışmalar gibi öngöremediğimiz veya doğrudan kontrol edemediğimiz harici tehditler plan ve çabalarımızı boşa çıkarabilir.

Bu meseleler küresel ticari havacılık ve seyahati etkiliyor ve yakın vadede çözülecek gibi de görünmüyor. Bu yüzden büyümemiz sırasında tetikte olmamız kritik önem arz ediyor. Başarımızın devamı hızla şartlara uyum sağlayıp tepki göstermemize bağlı. Bir yandan ilerlerken, gözümüz bu zorlukların üstünde olacak, ama uzun vadeli amaçlarımıza odaklanmaya, Emirates ve Dnata altyapısına yatırım yapmaya devam edeceğiz’ dedi. Geçtiğimiz altı ay içinde, Emirates Grubu’nun toplam çalışan sayısı 21 Mart 2014’e göre yüzde 5 artarak 79 binin üstüne çıktı.   

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika