spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Ersoy, İçimizden uçmak gelmiyor

Seçtiklerimiz

Atlasjet Havayolları, İsrail’in Gazze’ye insani yardım ulaştırmayı hedefleyen barış konvoyuna saldırması üzerine İstanbul-Tel Aviv uçuşlarını süresiz olarak durdurdu.

       

Biletleri satışa çıkarılan İsrail uçuşları da donduruldu. İsrail Havayolları’nın (El Al), 3 yıl aradan sonra Atlasjet ile ortaklaşa başlatacağı uçuşlar, Gazze’ye insani yardım taşıyan barış konvoyuna İsrail’in düzenlediği saldırı nedeniyle süresiz askıya alındı.

       

İki şirket arasında imzalanan ortak uçuş anlaşması ile 20 Haziran’da başlayacak İstanbul-Tel Aviv seferleri, haftada 7 kez yapılacaktı.

       

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy, bu yıl Türkiye ile İsrail arasında 35 bin yolcunun taşınması planlanan tarifeli uçuşları, yardım konvoyuna düzenlenen saldırı nedeniyle başlamadan durdurduklarını söyledi. Tüm dünyanın büyük üzüntü duyduğu bir ortamda Türkiye ile İsrail arasındaki uçuşların yeniden başlatılmasının mantıklı olmadığına dikkat çeken Ersoy, "Seferlerin durdurulmasını ticari kayıp olarak görmüyoruz. Zaten içimizden uçmak da gelmiyor.

       

Bu yüzden Tel Aviv uçuşlarını süresiz olarak dondurduk." dedi. 2007’de Türkiye seferlerini iptal eden El Al, Türkiye pazarına Atlasjet ile imzaladığı anlaşmayla geri dönecekti.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika