spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Etiyopya Havayolları Grubu’nun Yeni CEO’su Mesfin Tasew

Seçtiklerimiz

Tewolde GebreMariam’ın sağlık nedenleriyle aniden istifa etmesinin ardından Etiyopya Havayolları’nın yeni Grup CEO’su olarak Mesfin Tasew atandı.

Eski CEO Girma Wake, Etiyopya Havayolları’nın yeni başkanı ve yönetim kurulu başkanı olarak açıklandı.

Havayoluna 37 yıl hizmet veren ve Ocak 2011’de yönetimi devralan GebreMariam, son altı aydır tıbbi tedavi görmek için ABD’de bulunuyordu. Haftalık yönetim toplantılarına liderlik ederek uzaktan çalışıyordu.

Havayolu şirketi yaptığı açıklamada GebreMariam’a geçmiş olsun dileklerini ileterek bir an önce iyileşmesini umdu. Görev süresi boyunca havayolu grubunu dört katına çıkarmak için yaptığı muhteşem çalışma için onu övdü.


Mesfin Tasew, Etiyopya Havayolları’na 38 yıldır hizmet veriyor. Etiyopya’ya 1984 yılında yardımcı mühendis olarak katıldı ve teknik alanlarda denetim ve yönetim pozisyonlarında hizmet vererek kademeler arasında ilerledi.

1997 ve 1999 yıllarında sırasıyla operasyonlar ve teknik sistemler destek direktörü ve enformasyon şefi olarak atandı. 2006’da bakım ve mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı oldu ve Kasım 2010’da Etiyopya baş işletme görevlisi oldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika