spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

FAA, Boeing ve Spirit İçin Çağrı Yapıyor: Denetimdeki Güvenlik Sorunları Ortaya Çıktı

Seçtiklerimiz

Boeing ve Spirit’ten FAA Denetimi Sonrası Zorlu Süreç: Üretim Durduruluyor, İncelemeler Artıyor

Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından gerçekleştirilen altı haftalık bir denetim, Boeing ve Spirit AeroSystems’in bir dizi güvenlik sorununu ortaya çıkardı. Denetim, 5 Ocak 2024 tarihinde Alaska Airlines’ın 1282 sefer sayılı uçuşunun sol orta kabin kapak tıpasının uçaktan 16,000 feet yükseklikte ayrılması sonucu meydana gelen hızlı decompression (hızlı basınç düşüşü) olayının ardından FAA tarafından başlatıldı.

4 Mart 2024 tarihinde FAA tarafından açıklanan bulgular, Boeing ve iş ortağı Spirit için endişe verici haberler içermektedir. FAA, denetim sırasında şirketlerin “üretim kalite kontrol gereksinimlerine uymamakla suçlandığı birden fazla durum” bulduğunu belirtti. FAA, Boeing’in üretim süreci kontrolü, parça işleme ve depolama, ve ürün kontrolü alanlarında “uyumsuzluk sorunları” tespit etti.

Boeing, FAA’nın denetim bulgularına ve 26 Şubat 2024 tarihinde yayınlanan bir uzman inceleme paneli raporuna 90 gün içinde yanıt vermek zorundadır. FAA, Boeing 737 MAX üretim genişlemesini durdurduğunu, kalite sistemlerinin bağımsız incelemelerini yapmak üzere üçüncü bir tarafın kullanılmasını düşündüğünü ve Renton, Washington’daki Boeing tesisi ile Wichita, Kansas’taki Spirit AeroSystems tesisi üzerindeki artan saha denetimini sürdüreceğini açıkladı. FAA, “Boeing’in düzeltici önlemlerinin FAA’nın bulgularını tam olarak ele alıp almama konusunda tam bir inceleme yapacaktır” dedi.

FAA, her iki şirkete de denetim bulgularının bir özetini sundu. Boeing ve Spirit AeroSystems, 1 Mart 2024 tarihinde şirketleri potansiyel olarak birleştirmek üzere başladığı görüşmeleri doğruladı. Boeing, şirketleri tekrar birleştirmenin “havacılık güvenliğini güçlendireceğine” inanıyor; ancak her iki firma da görüşmelerin çok erken aşamada olduğunu ve anlaşmanın garanti altına alınamayacağını itiraf etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika