spot_img
spot_imgspot_img
5.7 C
İstanbul
Çarşamba, 15 Ocak 2025

Faro Havaalanı Pazarlama ve Müşteri Servisi Başkanı:Francisco Pita

Seçtiklerimiz

S: ANA Havaalanları Route LAB aracını piyasaya sürdü. Bunun arkasındaki fikri açıklayabilir misiniz?

FP: Araç ilk olarak Dinamik Rota Gelişimi – DRD markasıyla 2006’da yapıldı. Amaç havayollarının ve hissedarların, tüm ANA havaalanları hakkında terminal tasarımı, yapısı ve servisleri, hizmet alanı, yerel bölge ve belki de en önemlisi yeni güzergah gelişim fırsatları gibi güncel bilgileri bulabilecekleri bir platform yaratmaktı. 2010’da platformu havayolları için daha fazla fırsatlarla ve bir havayolu alanı yaratıp her havayolunu bireysel olarak hedefleyen fırsatlarla daha da dinamik ve etkileşimli hale getirmeye karar verdik. Bu, Havaalanı mükemmel bir “arka ofis” yönetim aracı olduğu için havaalanının kendisini de içermek üzere güzergah gelişim sürecini herkes için daha iyi hale getiren bir araçtır.

S: Bu sadece bir ANA girişimi mi yoksa ortaklıkla mı oluşturuldu?

FP: Tüm ANA havaalanları (Lisbon, Porto, Faro ve Azores), Route Lab’ı oluşturma sürecine dahil oldular, ama, bilgilerin bazıları, özellikle bölgeyi ve teşvik konularını ilgilendiren konular turizm promosyon kuruluşları tarafından edildi.

S: routelab.ana.pt’de hangi önemli bilgiler bulunabilir?

FP: Route Lab iki bölüme ayrıldı, pazar araştırması ve yolcu profillerini ilgilendiren havaalanı tasarımı ve yapısı, hizmet alanı, servisler, ücretler, genel istatistikler ve ekonomik bilgiler gibi bilgilere ulaşım sağlayan bir umumi alan var. Bu bölüm, ayrıca her havaalanındaki yetersiz hizmet alan ve servis yapılmayan güzergah gelişim fırsatlarının tam bir listesini sağlıyor.

İkinci bölüm özellikle havayolları için yaratıldı ve ANA havaalanlarındaki (Lisbon, Porto, Faro ve Azores) her havayolunun faaliyetlerini havayolunun her güzergahın kapasitesini, faaliyetlerini, yolcularını ve yükleme faktörlerini yıl, sezon veya son 12 ay olarak göstermesine olanak sağlayan etkileşimli gösterge tablosu biçiminde göz önüne alarak bilgi sağlıyor. Bu bölüm ayrıca her havayolu için dizayn edilmiş ve kişiye özel olan detaylı güzergah gelişim iş durumu sunuyor.

S: Havayollarının ANA havaalanlarının sağlayacağını umdukları tüm bilgileri içeriyor mu?

FP: Hiçbir araç müşteriyle şahsi ilişkinin yerini tutamaz, yani bizim için, Route Lab şahsi ilişkinin bir devamı niteliğinde, ama yeni bir ilişkinin başlangıcı için bir vasıta olarak da görülebilir.

S: Araç tamamen yürürlüğe koyuldu mu yoksa ek fonksiyonel özellik eklemeyi planlıyor musunuz?

FP: Şu an olduğu durumda Route Lab tüm havayolları için tam fonksiyona sahip olan etkileşimli bir araç. Bununla birlikte,bugün mevcut bulunan teknolojiyle, her zaman ek özellik potansiyeline yer vardır. Bizim amacımız, bu aracı mümkün olduğunca güncel ve etkili tutabilmektir.

S: Bu araç havayollarına ne tarz faydalar sunabilir?

FP: Bence havayolları bu aracın sadece onların ihtiyaçları düşünülerek hazırlandığı gerçeğinden faydalanabilirler. Route Lab, tecrübemizin, diğer havayollarıyla temasımızın ce onların iş gereksinimlerin bir yansımasıdır.

S: Route Lab ne kadar popülerdir? Şimdiden işinizde etkisini görebiliyor musunuz?

FP: Route Lab, Vancouver’deki Dünya Güzergahları 2010 (World Routes 2010)’da sunuldu ve o zamandan beri, kayıtlı kullanıcıların sayısı büyük ölçüde arttı, bu da bizim havayollarıyla temasımızı arttırdı.

S: ANA güzergah gelişiminin 2010’daki sonucu nedir?

FP: Güzergah gelişimi 2010 Faro’daki Ryanair üssünün açılışını ve Lisbon’daki Easyjet’in üssünün duyurusunu gördü. 2010 ayrıca bir yılda ilk defa 5 milyondan fazla yolcuya servis edilmesi açısından Porto havaalanı için başarılı bir yıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika