spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
İstanbul
Salı, 2 Temmuz 2024

FedEx, Filosunu Küçültüyor: 22 Boeing 757 Kargo Uçağı Emekliye Ayrıldı

Seçtiklerimiz

FedEx, Filo Yenileme Planları Çerçevesinde 22 Boeing 757’yi Emekliye Ayırıyor

FedEx Express, ekonomik durgunluk devam ederken filosundan 22 adet Boeing 757-200 kargo uçağını kalıcı olarak emekliye ayırdığını duyurdu. Memphis merkezli kargo ve lojistik şirketi, 31 Mayıs 2024’te sona eren mali çeyreğe ait finansal sonuçlarını açıklarken bu kararı kamuoyu ile paylaştı. Şirket, geçen yılın aynı dönemine göre %53 düşüşle 201 milyon dolar gelir elde ettiğini bildirdi.

FedEx, filosunu modernize etmeye, global ağ verimliliğini artırmaya ve hava ağı kapasitesini mevcut ve beklenen taleple daha iyi hizale getirmeye devam ederken, 22 Boeing 757-200 uçağını ve yedi ilgili motoru kalıcı olarak emekliye ayırma kararından kaynaklanan 157 milyon dolarlık bir maddi olmayan değer düşüklüğü yükünü dördüncü çeyrek sonuçlarına dahil ettiğini açıkladı.

Şirket, Boeing 727’lerin yerini aldığından beri Kuzey Amerika’da ve bazı uluslararası rotalarda tüm kargo hava operasyonlarının temel taşını oluşturan 757’lerle ilgili olarak, mevcut filosunda 109 adet Boeing 757-200 bulunduruyor. Bunlardan 57’si aktif, 52’si ise inaktif durumda. Hâlâ uçmakta olan birçok hava aracının yaşı 30 yılı aşkın.

Ayrıca, şirket, kapasiteyi taleple eşleştirmek amacıyla yedi FedEx tesisinin kapatılmasına karar verdi. FedEx Express’in son bir yıldır düşen finansal performansının ana nedeni olarak düşük uluslararası kargo verimliliği gösterildi. Pandemi sonrasında zorluk yaşayan şirket, kargo hizmetlerine yönelik talebin büyük değişimler göstermesiyle pilot çıkarmak ve filo boyutlarını azaltmak zorunda kaldı.

FedEx’in zorluklarına ek olarak, 2024’ün başında rakip şirket United Parcel Service (UPS), FedEx’in son iki on yıldır sahip olduğu ABD Posta Servisi’nin (USPS) ana hava kargo taşıyıcısı olma sözleşmesini kazandı. Bu durum, FedEx filosundan 757’lerin emekliye ayrılmasına katkıda bulunan bir başka faktör olarak düşünülüyor.

Şirket, 2025 mali yılı için 5,2 milyar dolar gelir tahmin ediyor ve ağ optimizasyonu ile verimlilik iyileştirme yatırımlarına öncelik verilmesi planlanıyor. Bu yatırımlar arasında filo ve tesis modernizasyonu ile otomasyon yer alıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika