spot_img
spot_imgspot_img
25 C
İstanbul
Cumartesi, 7 Eylül 2024

flybe Ceo’su: Christine Ourmieres-Widener

Seçtiklerimiz

Brexit operasyonlarınızı nasıl etkiliyor?

Aslında kış mevsiminin başlatılmasıyla, herhangi bir Avrupa içi rotayı işletmeyeceğiz, bu nedenle bir havayolu şirketi olarak diğer Avrupa havayollarıyla karşılaştırıldığında kritik bir durum değil. Brexit’in gelişmelerini izliyoruz, ancak bugün Avrupa’da faaliyet gösterecek yeni bir sertifika oluşturmayı düşünmüyoruz. Sanırım bizim için en önemli şey Brexit müzakereleri hakkında hükümetten netlik sağlamak ve onlarla yakından çalışmaktır.

Gelecek yıllardaki zorluklarınız neler?

Diğer işler gibi dahili ve harici zorluklarımız var. Dahili olarak, maliyet üzerinde her zaman baskı vardır, bu nedenle daha verimli olmaya ve ayrıca günlük olarak bu maliyetleri düşürdüğümüzden ve hizmet kalitesini kaybetmeden veya zamanında performans ve güvenilirlikten geçirdiğimizden emin olmaya çalışıyoruz. . Harici olarak, Brexit’ten bahsettiniz – ancak biz de APD (Air Passenger Duty) gibi kararları etkilemeye çalışıyoruz ve biz de tüm paydaşları APD’nin kaldırılmasını desteklemek için ikna etmeye çalışıyoruz. Çünkü düşünüyoruz yolcu üzerinde doğrudan etkisi olan cezai bir vergidir ve APD’nin kaldırılmasının endüstriye ekonomik bir katkıda bulunabileceğini düşünüyoruz.

 2018’de yeni rotalar başlatmayı planlıyor musunuz?

Geçtiğimiz hafta başlattığımız iş planımızla konsolidasyon aşamasına geçiyoruz ve filo büyüklüğümüzü yıl sonuna kadar azaltmaya başlayacağız. Bundan böyle başlatacağımız yollar saf talebe ve arz tarafından yönlendirilecek ve işletilmek istediğimiz türden uçaklara dayanıyor olacak. Ağımızı optimize ediyoruz ve 2017 için – yaz için daha önce Cardiff-Rome hattı, Dusseldorf-Guernsey hattı ve Doncaster Sheffield’i Palma Mallorca hattına uçacağımızı ilan ettik, Fransa ve İtalya’daki bölgelerle bağlantılar kuruyoruz ve işlemleri genişletmek için fırsatları gözden geçireceğiz.

Filonuzu yakın gelecekte genişletmeyi planlıyor musunuz?

Şimdi filomuzu optimize ediyoruz ve bazı uçak kapasitesini geri çekmeye başlıyoruz. Bugün, uzun vadede neyin etkili olacağına bakıyoruz ve filomuzun derin analizini yapıyoruz, şu anda filomuzu genişletmek için hiçbir planımız yok.

2014’te Londra Şehir Havaalanı’nda faaliyete geçtiniz. Sizce Başarılı mı?
Londra kenti programımızın çok önemli bir unsurudur ve operasyonları genişletme fırsatlarını sürekli gözden geçiriyoruz. Bu yaz Londra City’den Aberdeen, Amsterdam, Rennes, Cardiff ve Dusseldorf’dan sekiz destinasyona uçacağız. Havaalanına ortaklık konusunda taahhüdümüz var ve gelecekte havaalanının ilerleyişiyle ilgili fırsatlar arıyoruz ancak henüz bir şey kararlaştırılmamıştır.

Singapur Havayolları, Air India, Air Berlin ve Virgin ile anlaşmalar yaptınız; Bu anlaşmalardan memnun musunuz ve ileride daha fazla işbirliği yapmayı planlıyor musunuz?

Tabii ki çok mutluyuz, ayrıca Aberdeen ve Edinburgh’dan Heathrow seferleri başlattığımız için şu anda bu ortaklıkları daha da genişletebiliyoruz. Emirates ve Etihad ile birçok başka müşterek anlaşma imzaladık ve ileride eklemek için daha fazla çalışıyoruz. Müşterilerimize bağlanmak istiyoruz, müşterilerimizin çoğu İngiltere’deki bölgelerden ve topluluklardan uçuyor ve sadece Avrupa’da değil, aynı zamanda uluslararası destinasyonlarda dünyaya bağlanabiliyorlar, örneğin Birleşik Krallık’ta farklı hub’lar yoluyla da yapabiliyorlar. , Manchester ve Birmingham.

Flybe’nin bir İttifak’a katılmasını gelecekte görmek mümkün mü?
Bu iyi bir soru; bence zaten bildiğiniz gibi bölgedeki bir havayolu olmak, çok zor bir iş.. Bugün, alt satırına gerçekten değer katan çok sayıda ortaklığımız var. Bugün, bir ittifak kurma değerinin ne olduğunu anlamıyorum ama yine de mantıklıysa, gelecekteki bir fırsat araştırmaktan mutluluk duyuyoruz.

Körfez bölgesinden herhangi bir Ortağa sahip olmayı planlıyor musunuz?

Etihad ve Emirlikleri ile zaten çok güçlü bir ortaklığımız var, çünkü onlarla bir kod paylaşımı anlaşması yaptık. Ayrıca, diğer ortaklarla da bir anlaşma yaptık; bu nedenle, önemli fayda sağlayabilecekleri ve ağımızla bağlantı kurmada anlamlı olan her şeyi inceleyerek inceliyoruz.

Avios programının parçası olmak ne kadar önemli?

Çok önemlidir, Avios ile çok iyi ve yakın ilişkimiz var ve bu programı daha da geliştirmelerini istiyoruz. Avios programı, havayolu endüstrisinde iyi bir şekilde kurulmuş durumda ve Avios’a kayıtlı müşterilerimiz, bizimle birlikte uçtuğunda puan toplamaktadır. Ancak, potansiyel müşteriler için puanları dönüştürmek ve bunları bir dizi ortakla birlikte kullanmamız için fırsatlar da vardır. Bu yüzden çok güçlü bir program. Müşterilerimizin Flybe ile uçarken ücreti ödeyebilecekleri ve kısmi ödemelerine izin veren “kısmi ödeme” başlatmıştık. Bu yeni girişimin nasıl ilerlediğini görmek için Avios ile birlikte çalışıyoruz.

ERA’ya katılımınız ne kadar önemli?

ERA bizim için çok değerlidir ve havacılık, yerel ekonomilerle çalışmada ve yerel topluluklarla bağlantı kurmada daha güçlü bir rol oynamalıdır. Flybe, Avrupa’nın en büyük bölgesel havayolu şirketidir. Şimdi ERA yönetim kurulunda oturuyorum ve hepimiz üyelerin çıkarlarını desteklemek ve teşvik etmek için çalışmaktayız.

Bir kaç yıl içinde Avrupa’da bölgesel havacılık rolü ne olur?

Bölgesel Havacılık, bizi çevreleyen birçok tehlike ve tehlike ile sürekli değişen, zorlu bir ortamda faaliyet göstermektedir. Önümüzdeki yıllarda endüstrimiz üzerindeki tüm siyasi etkiyle birçok değişiklikle karşı karşıya kalacaktır; tüm bölgesel havayollarının önemli bir rol oynamaları ve bu rolü oynamaları için ERA’nın merkezi bir rolüne ihtiyaç vardır. Hepimiz profilimizi yükseltmeye katkıda bulunmak ve bölgesel havacılığın Avrupa’daki ekonomik ve sosyal gelişmede önemli bir faktör olduğunu göstermek zorundayız.

Gelecek yıllardaki kişisel hedefleriniz neler?
İş planımızı başlattık ve kişisel hedefim Flybe’yi başarılı bir havayolu şirketi ve karlı bir havayolu şirketi haline getirmek. Bu şirketler bölgede ve müşterilerimize tatil amaçlı veya iş amaçlı seyahat edenler için hizmet ediyor. Ayrıca paydaşlarımızın büyüme ve gelişmemizi desteklediğinden emin olun. Ancak benim için en öncelikli nokta, tüm personelin ve çalışanların gerçekten başarılı bir havayolu şirketi için çalışmaktan keyif almalarını sağlamaktır.

Okuyucularımızla paylaşmak istediğiniz son düşünceleriniz var mı?

Bölgesel havayolları gerçekten radarın altında, çünkü ikincil havaalanları birbirine bağlıyoruz, ancak onları önemli havalimanlarına uçururken veya diğer havalimanlarına bağlarken müşterilerimize çok yakın durumdayız, ancak sağladığımız hizmetin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz . Çok farklı bir iş türüdür, ancak bölgelerin sürdürülebilir bir geleceğe sahip olmasını sağlayan önemli bir iştir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika