spot_img
spot_imgspot_img
20.4 C
İstanbul
Çarşamba, 18 Eylül 2024

Fransa’da Hava Gösterisi Trajedisi: Fouga Magister Denize Düştü

Seçtiklerimiz

Fransız Hava Kuvvetleri’nde Üzüntü: Akrobasi Gösterisi Faciayla Sonlandı

Fransa’nın güneyinde, Le Lavandou kıyılarında gerçekleşen bir hava gösterisi sırasında, bir Fouga Magister uçağı denize düştü. Olay, 16 Ağustos 2024’te yerel saatle 17:00 civarında meydana geldi. Uçağın pilotu, eski bir savaş pilotu ve havacılık eğitmeni olan Didier Berger olarak tanımlandı. Uçak, manevra yaparken stabil kalamadı ve suya çakıldı. Hemen başlatılan arama ve kurtarma çalışmaları sonucunda, Berger’in cansız bedeni akşam saatlerinde bulundu.

Olayın ardından, Provence Çıkarması’nın 80. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde gösteri yapması planlanan Patrouille de France, gösterisini iptal etti. Fransız Hava ve Uzay Kuvvetleri, bu zor zamanda pilotlara ve tüm havacılık topluluğuna destek mesajı verdi.

Fouga Magister CM-170, bir zamanlar Fransız Hava Kuvvetleri’nin birincil eğitim uçağıydı ve Patrouille de France akrobasi ekibinin de ekipmanını oluşturuyordu. Ancak, 1980 yılında Alphajet ile değiştirildi. Bu uçakta fırlatma koltuğu bulunmamaktadır.

Bu kaza, iki Fransız pilotun bir tatbikat sırasında iki Rafale savaş uçağının çarpışması sonucu hayatını kaybetmesinden sadece iki gün sonra gerçekleşti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika