spot_img
spot_imgspot_img
21.7 C
İstanbul
Salı, 17 Eylül 2024

Genç Pilotun Dünyayı Dolaşarak Kansere Karşı Verdiği Mücadele

Seçtiklerimiz

Ethan Guo’nun 7 Kıtada Yalnız Uçuşu: Kanser İçin Umut Yolculuğu

19 yaşındaki Amerikalı pilot Ethan Guo, St. Jude Çocuk Araştırma Hastanesi için 1 milyon dolar bağış toplamak amacıyla, küçük bir uçakla tek başına dünyayı dolaşıyor. 2024 Temmuz’unda 19 yaşına giren Guo, 50 yıllık bir Cessna 182 ile tüm kıtaları ziyaret etmeyi ve bu sırada 80.000 kilometrelik bir yolculuk yapmayı hedefliyor. Yolculuğu sırasında, kanserle mücadeleye dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için çaba gösteriyor. Guo’nun uçuşu, kuzeninin evre 4 Hodgkin lenfoma tanısı almasından sonra kanser araştırmalarına destek olma isteğiyle başladı.

Guo, Mayıs 2024’te Memphis, Tennessee’den yola çıkarak 100 gün içinde 60’tan fazla ülkeyi ziyaret etmeyi planlıyor. Şu ana kadar ABD’nin 48 eyaletini ziyaret etti ve Atlantik Okyanusu’nu üç kez geçti. Yolculuğunun sonunda, Antarktika dahil olmak üzere tüm kıtalara ayak basarak en genç pilot unvanını elde etmeyi amaçlıyor. Uçuş sırasında sosyal medyada aktif olan Guo, takipçilerine hem uçuş deneyimlerini hem de kanser araştırmalarının önemini anlatıyor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ethan Guo (@ethanguo.rtw)

Guo’nun uçuşu, sadece bireysel bir rekor denemesi değil, aynı zamanda kanserle mücadele eden çocuklar için farkındalık yaratma ve bağış toplama misyonu taşıyor. Yolculuğu boyunca uçaktan daha fazla yakıt taşımak amacıyla arka koltukları çıkaran Guo, uçağına ek yakıt tankı ekleyerek 17 saate kadar uçuş süresi elde ediyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika