spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Güzel pilot Gizem’in hedefi THY

Seçtiklerimiz

Gizem İspi, Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu AYJET’in 16. dönem mezunları arasında yer alıyor. 16 ay süren zorunlu eğitimin ardından geçtiğimiz günlerde 11 arkadaşıyla birlikte okulunu başarıyla bitirerek diploma almaya hak kazandı. 26 yaşındaki İspi’nin babası Ahmet İspi Türk Hava Yolları’nda Boeing 737 tipi uçaklarda kaptan pilot. Eniştesi ve eniştesinin oğlu da pilot olan Gizem, pilot olmaya nasıl karar verdiğini şöyle anlattı: ‘Bu ortamın içerisinde büyüdüm. Babam Hava Kuvvetleri’nde uçuyordu, lojmanda kalıyorduk. İletişim fakültesini bitirdim, ama pilotluk sürekli içimde saklı duruyordu. Sonunda bu düşüncemi hayata geçirdim. En büyük destekçim babamdı. Annem de bu kararımdan dolayı çok mutlu oldu. Pilotluk çok saygın bir meslek.

       

İLK HEDEFİ THY

       

Hayatını pilotluğa adayan Gizem İspi, ‘Pilotluk genellikle erkek mesleği olarak görülür. Ayrıca çok fedakarlık gerektirir. Buna hazırlıklı mısın?’ sorumuzu, ‘İşin kadını erkeği olmaz. Eksik ya da fazla olma durumum yok. Evet, babamdan biliyorum, fedakarlık gerektiren bir meslek. Ama düzensizlik zamanla düzen haline geliyor. Kadın pilot arkadaşlarım da var. Çok çalışmak lazım. Babam hala çalışıyor’ şeklinde yanıtladı.

       

BABA BOEING’Cİ, O AIRBUS

       

Gizem İspi, herkesin gönlünde bir gün THY’de çalışmak yattığını söyleyerek, ‘Ben de başvurdum, kısmet artık. Babam Boeing’ci, ama ben Airbus’ta uçmayı tercih ediyorum. Airbus’ın felsefesini daha yerinde buluyorum. Artık çağ daha fazla otomasyon çağı. Airbus bu konuda Boeing’e göre daha önde. Hayatımı pilotluğa adadım. Önceliğim ülkem Türkiye’de çalışmak’ dedi.

       

 

       

 

       

Süleyman ŞEN / Akşam

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika